Anticimex: Vi har märkt en ökning

Hjärup Anticimex i Lund känner till att det finns ett råttproblem på orten.
– Det beror på att det byggs en del i området, säger Emil Öberg, gruppchef för skadedjursgruppen på Anticimex Lund.

– Jag kommenterar inte enskilda ärenden men vi har märkt en ökning i Hjärup. Det byggs en del i området och när man gräver i jorden kommer råttorna upp.
Emil Öberg förklarar att Anticimex jobbar med att sätta ut vanliga fällor, elektroniska fällor och i sällsynta fall även råttgift.
– Om man har mycket anmälningar från ett och samma område kan man sätta ut avloppsfällor. Det bestämmer kommunen eftersom det är de som står för kostnaden, säger Emil Öberg.

Hur många anmälningar som inkommit från det aktuella bostadskvarteret kan han inte svara på, ej heller om avloppsfällor, så kallade Smart traps, har satts ut.
– Men det är de mest effektiva fällorna för avloppssystem.

Är det svårt att bli av med råttor?
– Det kan det vara. Vi jobbar med uteslutningsmetoden. Vi provar en grej och om inte det funkar provar vi nästa. Det kan vara något vi missat. Men vi måste först få anmälningar och därefter ska det betalas för att få det löst. Vi behöver också hjälp för att lösa problemen.

Av vem?
– Både den som drabbats och av kommunen.
Emil Öberg vill inte kommentera samarbetet med Staffanstorps kommun kring råttorna i Hjärup men uppmanar drabbade att kontakta skadedjursbekämparna.
– Om det inte blivit bra är det viktigt att de ringer igen.

Dagens fråga

Kommer du att uppmärksamma Världstoalettdagen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×