Juanli Carrión krattar trädgården inför planteringen på invigningen lördag.
Eljana Eggert, Luke Lowings, och Marianne Morild har skapat ett bihus som visar hur klimatet stör binas produktion av honung.
Marek Walczak och Amanda McDonald med Sam Van Aken’s trädinstallation Tree of 40 Fruit, där många äpplesorter ska förädlas på en gång.

Mat möter konst i Hyllie

MALMÖ På det stora odlingsfältet vid Hylliebadet pågår från och med lördagen konstevenemanget Agrikultura där frågor om vår matkultur ställs i konsten.

– Tanken är att konstnärerna tillsammans med odlare och medborgare ska undersöka vårt förhållande till mat och hur vi i framtiden kan klara av vår matförsörjning, säger Marek Walczak.

Han bor delar av året i Lövestad och har tidigare gjort experimentella utställningar på temat vårt jordbruk och matsäkerhet. På utställningen i Hyllie är han curator tillsammans med Amanda McDonald Crowley.

De berättar om allt spännande som kommer att ske under de två månaderna på fältet, som så småningom ska bli Engelska parken. Det blir flera workshops, bland annat om olika typer av dumpling i olika kulturer.
– Vår vision är att skapa en unik och vacker erfarenhet som ger nya infallsvinklar. Besökarnas medverkande är också viktigt för hur konstinstallationerna växer fram, menar Marek Walczak.
Juanli Carrión som bor i Spanien och Usa är en av de deltagande konstnärerna som var igång redan på fredagen.
Han håller på att bygga upp en liten trädgård, där boende från Holma har valt olika hälsoväxter som de ska plantera tillsammans med konstnären.

– Under en tid har jag träffat både tjänstemän och boende i Holma. Detta är min hyllning till dem, förklarar Juanli Carrión.
Bakom utställningen står Malmö stad i samverkan med Kulturföreningen Triennal, som består av en grupp konstnärer från Sverige och USA som har organiserat två tidigare utställningar i södra Sverige med konstnärer från Skandinavien, Europa och USA.
Mer information om allt som händer under juli och augusti på Hylliefältet finns på hemsidan: agrikultura.triennal.se

Dagens fråga

Malmö FF hänger på AIK i guldstriden. Tar MFF guld i år?

Loading ... Loading ...

Webbkryss