Roger Andersson, Bente Stegeman, assisterande restaurangchef och Adam Perchtold, köksmästare. Foto: Simon Lundh
Adam Perchtold. Foto: Simon Lundh
Daoud Salam som är bartender och barista.. Foto: Simon Lundh
Mat för den hungrige.Foto: Simon Lundh
Nu väntar andra sommaren för Badhytten i Skanör. Foto: Simon Lundh

Redo för sommar

NÖJE After beach, ettårsjubileum och pizza. Det händer mycket när Badhytten i Skanör tar sig an sin andra sommar. Samt en del överraskningar. Förstås.

Badhytten i Skanör har varit öppet i ett år och det har varit ett år med olika utmaningar. Det började med själva bygget.
– Eftersom vi ligger på stranden är vi begränsade till att bygga under icke-sommarmånaderna och vi upplevde alla problem man kunde, från vattenläckage till brandkårsutryckning, säger Roger Andersson, general manager på Badhytten.

Sedan var det i alla fall inget problem med besökare under sommarmånaderna.
– Vi öppnade den 18 juni och folk sa att det var självmord att öppna en vecka innan högsäsong. Folk vällde in och förväntade sig att servicen skulle fungera perfekt direkt. Det kändes som om vi översprungna av en hjord bufflar och sex veckor senare vaknade vi till och undrade vad som hände. Under en månad låste vi inte stället utan städade på natten. Vi gjorde ett bra jobb och är sjukt nöjda, men vi kan bättre.
Tvärtemot den gamla restaurangen med samma namn, som brann ner 2009, är nya Badhytten öppen året runt. Vinterhalvåret har tillbringats mycket till planering.
– Nu är personalen redo att ta an högsäsongen. Vi är på väg att bli Skånes Hamptons. Det kommer inte bara folk från städerna runtomkring, som Malmö, Lund och Trelleborg, utan även från Danmark och Tyskland. Näset har blivit ett utflyktsmål och det märks framförallt på söndagsbrunchen att det finns en nyfikenhet utanför kommungränsen.

Något kommunen också är med på, enligt Roger Andersson.
– De investerar i hamnen och det har tillkommit andra verksamheter, så i sommar kommer det att finnas fyra matställen som är mer inriktade på lagad mat och att man kan sitta ner och ta en öl. Innan var det mer lunchaktigt. Vi pratar också med Skånetrafiken om att få buss 300 att vända nere i hamnen, så även folk utan bil lätt kan ta sig hit.

Nu är det dags för sommar igen, och med det en del förändringar.
– På ovanvåningen kommer vi att köra ett enklare matkoncept för dem som inte vill käka en hel middag utan bara vill ta sig en öl och en bit mat. Det kommer att bli pizza. Vi kommer att ha After beach med livemusik, dj:s, happenings och speciella överraskningar i form av mat och dryck på onsdagar och fredagar. Under hästveckan kommer vi att bygga ihop utrymmet mellan kaféet och stora Badhytten med ett tält och ha events och livemusik.
Sommaren har precis sparkats igång med ett ettårsfirande.

Resten är medvetet höljt i dunkel.
– Jag gillar idén med överraskningar, att inte allting är utannonserat. Vi försöker stärka känslan av att vara på stranden och då får vi också följa vädret. Om vi vill ha en grillning eller göra en stor paella och vi vet att det blir bra väder på torsdag, så gör vi det då. Det är många som följer oss på social media, och det är bästa sättet att veta vad som händer.

×