Foto: Mikael Nilsson
Foto: Mikael Nilsson

Hade nazistsymbol – och pepparsprejade demonstranter

Malmö Den 22-årige man som på söndagskvällen körde sin bil rakt in i en demonstration vid Migrationsverket i Malmö sprutade även pepparsprej på ett antal demonstranter. Dessutom hittade polisen en nazistisk symbol i anslutning till hans bil.

Brottsrubriceringarna mot mannen är flera, berättar Lars Förstell vid Malmöpolisens informationsavdelning. Det finns en anmälan avseende skadegörelse och framkallande av fara för annan, för själva bilkörningen rakt in i demonstranternas plakat och flaggor.

Fyndet av någon form av märke med någon form av nazistsymbol i eller på mannens numera beslagtagna bil rubriceras som hets mot folkgrupp, berättar Lars Förstell.

Dessutom finns en polisanmälan om misshandel, avseende det faktum att mannen sprutade pepparsprej på några av demonstranterna. För innehavet av sprejen är han även anmäld för brott mot vapenlagen. På sig hade han också två knivar, av oklar modell, och han är således även misstänkt för brott mot knivlagen.

Huruvida han sa något i samband med att han gick ur sin bil och sprejade mot demonstranterna framgår inte av anmälningarna.
– Det kommer väl fram i förhören med de som var där, konstaterar Lars Förstell.

Mannen greps i samband med händelsen men släpptes efter förhör.

 

 

Läs mer:

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×