Albrechts bössor visade medeltida stridskonst. Här är de beväpnade med enhandssvärd och stångvapen. Skydden består bland annat av hjälm, visir, brynja och plåthandskar. Den som inte ville titta på andra kunde prova på bågskytte eller yxkastning.
Medeltid möter nutid.
Julia och Vincent Astbrant vid karusellen Balder. Den bestod av fyra korgar.
Riksspelman Anna Rynefors framförde Bockarna Bruse på medeltida vis. Många ville lyssna till den klassiska sagan.
Medeltidsdagarna arrangeras av Lunds medeltidsförening som firar sitt 20-årsjubileum i år.

Medeltiden i Folkparken

LUND Karusellen Balder, medeltida stridstekniker och sagor på medeltida vis var några av attraktionerna på medeltidsdagarna i Folkparken i Lund.

– Jag har varit här flera gånger, berättar Anette Högstedt som bor i närheten. Barnen tycker att det är roligt att gå hit och titta på hästar och hur man levde förr.
Medeltidsfestivalen arrangeras av medeltidsföreningen i Lund och pågick under både lördagen och söndagen. I år var arrangemanget extra stort eftersom föreningen fyller 20 år. Här fanns en hantverksmarknad och många olika aktiviteter. Både att prova på själv och att betrakta.
Många samlades i en ring när Albrechts bössor visade medeltida stridskonst. Det blev både brottning och fighter med svärd och stångvapen.
Skånska björnens riddare visade tornerspel. Många barn ville prova på yxkastning ochbågskytte.
Även barnkarusellen med flätade krogar och en karusellskötare som gick runt och snurrade extravarv på korgarna var populär.
– Den var jätterolig men det gick inte lika fort som på ett tivoli, konstaterade Vincent och Julia Astbrant efter en åktur.
Deras mamma tycker att medeltidsfestivalen är ett trevligt arrangemang.
– Barnen gillar svärd och gycklare och nu ska vi titta på stridskonst. Det är jättebra att det är fri entré här.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Tänker du köpa en mobillåda till någon i julklapp?

Visa resultat

Loading ... Loading ...