Fastighetschefen på Höörs Fastighets AB berättar att marklägenheterna har en budget på knappt 21 miljoner kronor. Tomten som tas i bruk är 3 100 kvadratmeter stor och marken kostade HFAB 1,3 miljoner när den köptes av Höörs kommun i en internaffär. Foto: Tobias Lagerholm

Bygglov klart för tolv marklägenheter

höör Husen vid gamla brandstationen står klara. Nu ger sig Höörs Fastighets AB (HFAB) in i nästa satsning. Snart börjar bygget av tolv marklägenheter i gräsområdet mellan förskolan Arken och Sätoftavägen.
– Vi har inga hyreslägenheter i det här området. Det finns inte många av den här typen i Höör över huvud taget, säger Joakim Wallberg, fastighetschef inom HFAB.

Projektet i Sätofta har i olika omgångar försenats men står i startgroparna. I dagarna blev bygglovet formellt klart i miljö- och byggnadsnämnden.
Joakim Wallberg på HFAB ser bara fördelar med projektet.
– Många är beredda att sälja villan och vi tror att den här typen av marklägenheter får igång flyttkarusellen. Det är lättare att lämna huset om där finns en liten trädgårdstäppa, säger han.

– Lägenheterna kommer ha ett centralt läge. Det blir nära till förskola och skola plus att busshållplatsen kommer ligga precis utanför, fortsätter Joakim Wallberg.
Sätofta är ett område som mestadels består av fristående villor. Att bygga hyresbostäder stämmer därför överens med HFAB:s vision om blandad bebyggelse.
– Det är inte så att vi smäller upp en koloss. Det handlar om lägenheter som ska smälta in. De tolv lägenheterna kommer vara uppdelade på fyra huskroppar med en uteplats och parkeringsplats till alla lägenheter, säger Joakim Wallberg.

Målgrupperna är såväl barnfamiljer som äldre par och personer som söker en första bostad. Totalt är det 6 tvåor på 68 kvadratmeter och 6 treor på 83 till 85 kvadratmeter som byggs.
– Lägenheterna här blir något större än de vi byggde i Kvarnbäck, säger Joakim Wallberg.
HFAB hoppas kunna sätta igång bygget på allvar under sensommaren för att det ska stå klart i februari 2018.
Bygget sker parallellt med en del mindre satsningar som det kommunägda bolaget har på gång. I gamla Apotekshuset vid Lilla torg görs två butikslokaler i markplan om till fyra lägenheter på vardera 55 kvadratmeter.
Som SkD berättat är HFAB också på gång att bygga ett par villor enligt en modell som kallas för Perstorpet. Det handlar om villor med fyra lägenheter i varje huskropp. En villa på Höör Väster och två i Klevahill finns i planeringen.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×