I bostadsrättsföreningen Pokalen, med 42 lägenheter i två huskroppar på sex respektive sju våningar, inleds inflyttningen i nästa vecka.
Bostadsrättsföreningen Medaljen omfattar 56 lägenheter, varav alla utom en är sålda, och här planeras inflyttning i november.

Går vidare i Arenaparken

Lund Nästa vecka är det inflyttning i lägenheterna i HSB:s första etapp i Arenaparken och i höst följer nästa. Samtidigt pågår planeringen av ytterligare två projekt, varav det ena gäller hyresrätter.

– Efterfrågan är väldigt stor även på hyresrätter och det är bara vi som bygger sådana i Arenaparken.
Det säger Caroline Sellström, chef för marknad och nyproduktion inom HSB Skåne.

Arenaparken kommer att omfatta sammanlagt 400 nya lägenheter och HSB svarar för drygt hälften av dem.
I bostadsrättsföreningen Pokalen, där inflyttningen inleds nästa vecka, finns 42 lägenheter medan bostadsrättsföreningen Medaljen, som står klar i november, omfattar 56.
– Pokalen är slutsåld sedan länge och i Medaljen återstår en enda lägenhet, förklarar Caroline Sellström.

Nu pågår även HSB:s planering av ytterligare cirka 85 bostadsrättslägenheter samt 45 hyresrätter i området.
– Uppdraget är fortfarande på ritbordet hos Carsten Andersson Arkitekter AB, samma firma som ritat Pokalen och Medaljen, säger Caroline Sellström.

Målet är att bygglovsansökan ska lämnas in före semestern och att husen ska vara färdiga 2019.
– Troligen kommer de här lägenheterna att bli mindre ytmässigt, med exempelvis fyror på 85 kvadratmeter, och fokus ligger på smarta och välplanerade lösningar, säger Caroline Sellström.

Pokalen omfattar ettor-femmor med ytor på 48-128 kvadratmeter. Insatserna går från 1,3 miljoner kronor till 4,6 miljoner medan månadsavgiften som lägst är drygt 2 700 kronor och som högst cirka 6 700.
– Nivåerna är ungefär de samma som dem vi hade i Sockerbruksområdet, och det tycker vi är bra med tanke på hur bostadspriserna i Lund rusat, säger Caroline Sellström.

Läs mer:

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Brukar du låna böcker på bibliotek?

Loading ... Loading ...