15-åring attackerades med kniv vid Hörby Sportcenter

HÖRBY En 15-årig pojke attackerades utanför entrén till Hörby Sportcentrum vid 14.30-tiden på söndagseftermiddagen av en knivbeväpnad yngling.
15-åringen var på väg in till badet när den andre pojken kom fram och knuffade omkull honom och försökte knivhugga honom. Flera personer blev vittne till knivattacken.

Polisens uppgifter om händelsen är knapphändiga. En ordväxling ska ha uppstått mellan två ungdomar vid entrén till Hörby Sportcenter och en av dem ska ha plockat fram en kniv och gjort utfall med den.
Polisen larmades till platsen med anledning av bråket, och man har upprättat en anmälan om försök till grov misshandel.

Målsäganden – en 15-årig pojke – fick mindre blessyrer vid överfallet men träffades inte av kniven, framgår det av polisanmälan. På måndagen hade polisen ingen misstänkt för dådet.
– Det är oklart vad som hände, och hur många personer som egentligen var på plats. Just nu har vi ingen skäligen misstänkt för brottet, men det är ett antal personer som ska höras av polisen, säger kommunpolisen Niklas Årcén.
15-åringen var på väg in till badet på Hörby Sportcentrum när en annan kille tog kontakt med honom och sade att han ville prata med honom.

”Kom, vi ska prata du och jag”, ska ynglingen ha sagt till 15-åringen.
Plötsligt plockade den andre pojken upp en kniv och började göra utfall med kniven mot 15-åringen. Enligt uppgifter till Skånskan drog ynglingen omkull 15-åringen och försökte därefter träffa honom med kniven.

– 15-åringen var ytterst nära att bli knivhuggen. Den andra killen högg för att träffa. Det var ingen tvekan om det. Det kunde ha gått hur som helst.
– Jag vill inte tro att han var ute efter att döda, men när det finns en kniv med i bilden vet man aldrig vad som kan hända, säger en Hörbybo som har insyn i ärendet.

Målsäganden ska ha blivit chockad och skrikit på hjälp. Andra personer som fanns i närheten sprang fram och lyckades mota bort den knivbeväpnade ynglingen.
– När 15-åringen kunde ta sig loss och flydde från platsen sprang den andre killen efter och försökte hugga honom i ryggen, uppger den man som tidningen har pratat med.
Hörbybon säger att det har varit problem en längre tid med gängbildningar och bråk mellan olika ungdomsgrupperingar i Hörby, och att det även har varit stökigt på vissa skolor med anledning av det.

– Både vuxna och ungdomar är supernervösa. Det är bara en tidsfråga innan något riktigt allvarligt händer, säger mannen som vädjar till kommunen och polisen att ta larmsignalerna på allvar.
– Man kan inte blunda för de här problemen, eller tro att det går att lägga locket på, säger mannen.

Dagens fråga

Brukar du fira namnsdagar?

Loading ... Loading ...