Leif IR Lindén med en bild från boken som gett honom inspiration till Elvisporträtten.
Eva Bengtsson och Margaretha Persson från föreningen Konstens vänner i Svedala i full färd med att hänga upp porträtt som Greta Wetterlöf-Rhodin gjort.
Karikatyrer av Lennart Nilsson.
Porträtt av Anneli Vinsencius.
Porträtt av Anna Gripsten.
Porträtt av Anna-Karin Wihlborg.

Porträtt och identitet

SVEDALA Porträtt och identitet är temat på en utställning på Galleri Kvis med många olika konstnärer.

Nyligen fick Föreningen Konstens vänner i Svedala (Kvis) det glädjande beskedet att man fått ett kulturstipendium på 10 000 kronor av Lions club i Svedala.

Föreningen fyller 10 år i år och kommer att ha en jubileumsutställning i början av sommaren. Innan dess är det dags för temat porträtt och identitet.
Leif IR Lindén är en av de medverkande utställarna. För flera år sedan ställde han ut tre Elvisporträtt på ett galleri i Malmö.
– Jag blev inspirerad av en bok som skildrar en tidig Elvis från 1956. Jag har alltid tyckt om Elvis och boken innehåller många porträttbilder som inspirerat mig i mitt måleri.

– I den här utställningen har jag arbetat vidare på samma tema. Annars brukar jag inte måla porträtt.
En bit bort står Eva Bengtsson och Margaretha Persson och hänger tavlor. Margaretha Persson har också med verk på utställningen.

– Jag arbetar mest med glas och grafik i vanliga fall. Det var kul och inspirerande att få göra något som man inte gjort tidigare, tycker hon.
På utställningen ställer även medlemmar ut som aldrig ställt ut tidigare, exempelvis Anneli Vinsencius som går på en målarkurs.
I nästa vecka hålls ett föredrag på utställningens tema. Det är föreningens ordförande Christina Karlsson som berättar om porträtt och identitet torsdagen den 4 maj klockan 19.
De medverkande konstnärerna är: Leif IR Lindén, Anna-Karin Wihlborg, Kjell Wihlborg, Margaretha Persson, Carina Signesdotter, Anna Gripsten, Lennart Nilsson, Anneli Vinsencius, Helena Birath, Blanka Nantin, Greta Wetterlöf Rhodin och Christina Karlsson.
Utställningen är öppen lördag och söndag klockan 11-15 och den 6-7 maj klockan 11-15.

Dagens fråga

I dag är det våffeldagen. Kommer du att äta några våfflor?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev