Fyra gripna – bildelar för flera miljoner funna

Malmö Fyra män har gripits och anhållits misstänkta för inblandning i de bildelsstölder som drabbat bilägare i södra Sverige under en längre tid.
I samband med tillslaget fann polisen bildelar för flera miljoner kronor.

Efter ett tillslag i Malmö under onsdagen kunde polisen gripa fyra män i åldrarna 23 till 32 som nu sitter anhållna misstänkta för inblandning i de bildelsstölder som drabbat hundratals bilägare i södra Sverige under en tid tillbaka.

I samband med tillslaget fann polisen mängder med bildelar – så som airbags och rattar från bland annat Mercedes och BMW.
Männen kopplas även till ett tillslag som gjordes i södra Skåne i början av året.

Totalt räknar polisen att det rör sig om bildelar för ”många miljoner”.
– Bildelarna har varit väl förpackade, men vi vet ännu inte om det rör sig om varor som varit menade att säljas i Sverige eller utomlands. Nu väntar en lång process då polisen ska räkna och spåra fynden, säger Nils Norling, informatör hos Malmöpolisen.

Sammanlagt handlar det om 221 anmälningar bara i Malmö, och totalt 244 bilar som drabbats. En handfull anmälningar har gjorts av bilföretag där flera bilar tillgripits vid brottstillfället.
– Med tanke på mängden stölder som skett i och utanför Malmö rör dig sig förmodligen om extremt organiserade och betydligt mycket större ligor än de här fyra personerna.

Läs mer:

Dagens fråga

Såg du första avsnittet av På spåret?

Loading ... Loading ...