Det finns en oro att kriminaliteten sprids över Sundet. Foto: TT/Arkiv

Danska politiker fruktar Malmös gängkriminalitet

Danmarks justitieminister Søren Pape Poulsen ska i dag, onsdag, ge besked om vad Malmös kriminalitet kan ge för konsekvenser för Köpenhamn, uppger BT.

Danska politiker oroar sig allmänt för Malmös gängrelaterade våld. Justitieminister Søren Pape Poulsen har kallats till ett utskottsförhör i danska Folketinget för att redogöra för regeringens arbete med att förhindra en spridning över Sundet, skriver P4 Malmöhus.

Men samtidigt gör dansk polis en annan bedömning. Torben Granat Svarrer vid den danska polisens nationella efterforskningscenter anser att man följer situationen noggrant men inte ser någon spridningsrisk.
– Vi ser det som en lokal konflikt i Malmö, säger han.

Efter femton mord under ett år, känner allt fler medborgare en ökad otrygghet, uppger danska TV2 som pratat med några danskar som bor i Malmö.

– Jag tror att alla här har blivit skrämda. Vi är oroliga för hur de svenska politikerna hanterar situationen och undrar samtidigt om polisen har tillräckliga resurser för att klara upp kriminaliteten i Malmö, säger Gitte Kaya till danska TV2.

Läs mer:

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×