Rektor Johan Aspelin för Vipan är glad över att ta emot eleverna från Spanien, Italien och Bulgarien.
Martin Martinez y Rique är lektor i historia och religion och tycker att det internationella projektet är ännu viktigare i dag än förr. Foto: Hanna Dockson
Maria och Clara kommer båda från Spanien. Det gillar Sverige, men tycker att det är lite kallt.
Dorontina Rexhepi kom nyligen hem från Merida.

Erasmus-projekt på Vipan

LUND Det är en förväntansfull stämning i föreläsningssalen i Vipan när veckans aktiviteter ska presenteras. I bänkraderna sitter ju inte bara de vanliga eleverna utan även gäster från utlandet.

– Vi är väldigt glada över att ha er elever på plats och det ska bli kul att få visa upp vår skola med våra olika program samt att få lära känna er, säger rektor Johan Aspelin i sitt inledningstal.
I bänkraden sitter två tjejer som båda kom i lördags från Merida i Spanien. De är förvånade över kylan.
– Vi trodde att det skulle vara varmt, säger Maria Jose Gonzalez Merida.
– Tur att vi tog vinterjackorna med oss, säger Clara Moreno. Båda bor inackorderade hos en elev i Staffanstorp.

Den internationella samordnaren på Vipan tycker att utbytet är viktigare än någonsin efter händelsen i Stockholm.
– De internationella utbytena lär och visar våra elever att alla människor är lika, även fast vi är olika. Genom våra utbyten så skapar vi istället för rädsla förståelse för andra länder, säger Martin Martinez y Rique.

En av dem som själv har varit på utbytespraktik i just Merida är Dorontina Rexhepi. Hon kom tillbaka efter 3 veckors praktik för bara några veckor sedan och är mycket nöjd med möjligheten att få göra praktik i ett annat land.
– Jag arbetade på en fabrik som tillverkade barnkläder. Det var verkligen i en upplevelse för det var så få som kunde engelska, men jag klarade mig med några spanska ord, avslöjar hon när hon minns sin vistelse i Spanien.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Är du mörkrädd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev