Tea Gudmundsson och Lita Dunerfeldt tyckte det var roligt att sitta på traktordäcket. Foto: Matilda Arborelius
Tea Gudmundsson och Juni Johansson i traktorn. Foto: Matilda Arborelius
När kossorna kommit ut till årets första grönbete passade barnen på att själva fylla magarna med lite frukt. Foto: Matilda Arborelius
De glada kossornas hejades på av de lika glada barnen.Foto: Matilda Arborelius
Traktorfärden blev ännu roligare med lite sång. Foto: Matilda Arborelius
En passande mössa dagen till ära. Foto: Matilda Arborelius
Leila Andersson och Fred Broch Branten. Foto: Matilda Arborelius
Foto: Matilda Arborelius

Vårtecken för kor och barn

lövestad Med höga råmanden välkomnades Montessoriförskolan Tjädern klass till Ängadal för att titta på ett riktigt vårtecken.

”Titta! Där kommer kossorna!” ropar barnen, och strax därpå springer ett femtiotal ystra kossor mot grönbetet i hagen. De har stått inne i sedan november och lyckan är stor, både hos de skuttande kossorna och de skrattande barnen.
– Oj, vad den är glad och hoppar! var en av kommentarerna.
Det är andra året som förskoleklassen bjuds in till gården för att titta på kosläpp. Bakom inbjudan står Henrik Gavelin och hans familj. Han har även en dotter i klassen, Tea, och hon visade stolt för sina kamrater hur man klättrar upp i förarhytten på traktorn. Dagen började nämligen med att klassen fick åka traktorsläp från Lövestad till Ängadal gård.
– Det brukar vara traktorfärden som är roligast, säger Henrik Gavelin.
– Vi satt och sjöng lite på vägen hit, och traktorer är ju väldigt populära hos många av barnen, berättar förskolepedagogen Monica Dahlberg.
När kossorna kommit ut i hagen var det dags för fruktstund och därpå att gå in i ladugården för att klappa kalvarna, några så unga som endast en dag gamla. Därefter fick barnen klättra upp i traktorhytten, och att sitta och ligga i de stora traktordäcken var även det en stor höjdpunkt.
– Det är faktiskt skönt att ligga här, konstaterar Leila Andersson.
Efter någon timme var det dags att ta traktorn tillbaka igen, och det var inte helt lätt att välja vad som varit roligast under dagen.
– Att klappa hunden. Och kalvarna. Och att ligga i däcket och att åka traktor, säger Leila Andersson.

Dagens fråga

I dag är det våffeldagen. Kommer du att äta några våfflor?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev