”Man borde värna om bygden”

höör Mackägaren i Norra Rörum, Bo Olsson, säger att Höörs kommuns krav riskerar att slå ut hans rörelse som funnits sedan 1950-talet.
– Det är lätt att anfalla den lille, säger han.

– Jag har förståelse för att miljön är viktig. Men jag vill också att kommunen ska förstå att det inte är lätt att vara liten företagare, säger Bo Olsson.
Ägaren till Norra Rörums Macken berättar att han gjort flera miljöfrämjande åtgärder de senaste åren.

För tre år sedan installerade Bo Olsson nya pumpar som gick under namnet Helix på initiativ av pumptillverkaren Dresser Wayne. Pumparna har miljöfördelen att man kan mäta hur mycket gas man återvinner.

– Jag har installerat en ny dieseltank med dubbelmantlad cistern. Jag har lagt spillkar under dieselpumpen. Likaså har pumpen påkörningsskydd, säger Bo Olsson.

Mackägaren har också tagit kontakt med konsulten Tyréns för att genomföra markprover. Samtidigt är Bo Olsson tydlig med att han inte klarar av att genomföra kraven som kommunen ställer.
– Man får komma ihåg att jag har en liten station och att det finns ett värde för bygden att behålla sin station, säger Bo Olsson.
Mackägaren säger att flertalet bönder i närområdet som saknar egen dieselcistern kör till hans mack för att tanka sina fordon.
– Hur bra är det för miljön om de måste köra till Höör i fortsättningen, säger Bo Olsson.

– Jag har försökt göra allt för att vi ska ha en bra miljö och det vore oerhört trist om jag får lägga ner på grund av de hårda kraven, avslutar han.

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

  • Ja (52%, 200 Röster)
  • Nej (48%, 185 Röster)

Antal röster: 385

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev