Ett nyförvärv och tre hemvändare i 2017 års upplaga av Askeröds IF. Från vänster: Joel Nilsson, Ralf Hettne, Mikael Wideheim och André Ekelund. Foto: Lola Nilsson

Karusellen har snurrat i Askeröd

FOTBOLL Askeröds IF:s spelarkarusell har snurrat friskt sedan i fjor. Att fler spelare gått än kommit är inget som bekymrar tränaren Bengt ”BP” Persson.

– Vi kan göra livet surt för alla lagen, hälsar Persson inför seriestarten i herrarnas division 5 södra.
Han tog över i Askeröd mitt i fjorårssäsongen och var på vippen att leda laget till kval uppåt.
Nu hoppas han på ny strid om topplaceringarna.
– Det är viktigt att vi får vara skadefria för att kunna jobba ihop ett lag. Vi har både rutinerade spelare och yngre förmågor. Men det är svårt att veta var vi hamnar. Fågel eller fisk? Vi får se.

Askeröd har tappat en hel del rutinerade kuggar sedan i fjor. Som tvillingbröderna Björn och Johan Ingvarsson (till Marieholm), Arben Rraci (till Eslövs BK) och Robin Fors (till Dösjöbro IF).
– Vi står inte och faller med någon av dem, låter ”BP” meddela.
Å andra sidan har en handfull återvändare anslutit. Som Joel Nilsson (tillbaka från Hörby), Mikael Wideheim (Löberöd), André Ekelund (Önneköp) och Viktor Magnusson (Höllviken), Lägg till dessa Ralf Hettne från Löberöd,
– Vi är ett 20-tal spelare i truppen. Från det egna ledet har vi spelare att satsa på. 16-årige Isak Persson är en av dem, uppger ”BP”.

Genrepet i lördags slutade 0-0 mot Önneköp.
– Oavgjort med mersmak. Laget börjar ta form, linjerna börja stämma. Orkesmässigt ser det bra ut.
0-0 mot Stehag, 0-2 mot Lövestad samt 4-3 och 0-3 mot Snogeröds IF är andra resultat som Askeröd noterat under försäsongen.