”Allvarligt med denna formen av ledarskap”

Hörby Johan Westerholm, chefredaktör och ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se tycker att Susanne Meijers agerande är uppseendeväckande.
– Det är en bedrövlig historia. Det som händer i Hörby blir mer och mer bisarrt, säger han.

När Johan Westerholm får veta att flera personer har polisanmälts av kommunalrådet för att ha spridit hans debattinlägg i sociala medier blir han rejält förvånad.
– Personligen tar jag lätt på detta. Men jag ser allvarligt på denna formen av politiskt ledarskap, säger Johan Westerholm.

Johan Wester skrev inlägget om ”maktens arrogans” i Hörby efter att ha läst i Skånskan på nätet om att Susanne Meijer inte ville ha någon debatt om oroligheterna i byn.
– Det var ett otroligt märkligt uttalande. Så agerar man inte som folkvald. Om inte våra förtroendevalda träder fram göder det bara fel krafter i samhället.
– Jag hade varit tokig om jag bott i Hörby och hade haft ett kommunalråd som gör så här.

– Susanne Meijer är partikamrat till mig. Jag är också socialdemokrat. Allmänheten har rätt att ställa oerhört höga krav på en socialdemokrat – att man är tillgänglig och visar respekt för demokratin. Och det ska man inte göra bara vart fjärde år, utan varje dag.

Anser du rentav att Susanne Meijer borde lämna sin post?
– Jag bor inte i Hörby, och jag ska inte säga vad de bör göra eller inte. Det är fråga för Arbetarkommunen och fullmäktige. Men hade mitt kommunalråd betett sig så här – då hade jag krävt hennes avgång.

Han tycker att Susanne Meijers påstående, om att det är hon som är avbildad med pistolen i handen på teckningen, är absurt.
– Det handlar absolut inte om det. Det är något som hon själv läser in i bilden. Teckningen visar att hon inte vill ha någon debatt, men tänker sätta upp skyltar i stället. Det är inte hon som är avbildad på skylten. Teckningen är en karikatyr.
Han har svårt att förstå varför det har blivit sådan uppståndelse om hans debattinlägg.

– Det är våldsamt komiskt – och otroligt deprimerande. Vi politiker är i förtroendebranschen. Om man inte tål kritik, och förstår vilka krafter man spelar med, ska man inte vara i den här branschen.
– En socialdemokrat ska alltid vara beredd att ta en debatt. Jag tolererar inte sånt här beteende. En socialdemokrat ska vara tillgänglig, rakryggad och stå upp när det blåser. Det är det som skiljer ledarna från följarna, säger Johan Westerholm.

Dagens fråga

Har du tandvårdsförsäkring?

Loading ... Loading ...