Michael Fogelqvist bjuder Alexandra Gemark och Jan Widtskiöld Hervier på champagne.
De nya krogägarna: Robert Börjesson, Michael Fogelqvist, Patrik Jakobsson och Mattias Tornblad.
Andreas Tjäderkvist lär upp det andra kockarna i hur man hanterar kolgrillen.
Det är gott om plats vid de två långa bardiskarna på den nya restaurangen.

Internationell känsla i nya krogen

MALMÖ – Ett sånt här ställe med en internationell touch har länge saknats i Malmö. Det sa en av besökarna när den nya krogen KOL & Cocktail hade smygpremiär på torsdagen.

– Vi är glada över att ha fått chansen att skapa en helt ny bar och restaurang i Bukowskis gamla lokaler i centrala Malmö, säger Michael Fogelqvist.
Tillsammans med kollegerna Robert Börjesson, Patrik Jakobsson och Mattias Tornblad har han etablerat en ny typ av restaurang efter samma koncept som i Helsingborg.
– Malmö är en större stad än Helsingborg med en större marknad men också en större konkurrensen. Men vi tror att vi fyller ett tomrum som finns i stan, menar Michael Fogelqvist.
På den nya restaurangen ska man kunna slinka in på dagen för att äta lunch. Senare på kvällen är det dags för en cocktail i baren innan man tar sig en matbit från kolgrillen.
Sen kan gästerna hänga i en av de två barerna igen innan de går ut och dansar eller stannar tills stället stänger vid tretiden på natten fredag och lördag.
– Det blir en ny tid av restaurangupplevelse där du kan stanna hur länge du vill. Vi satsar också på ett annorlunda stuk i köket med exempelvis lite udda styckdetaljer på köttet och i baren med nya spännande cocktails.
På kvällarna blir det också musik av en discjockey men ingen dans. Däremot finns det flera olika typer av sittgrupper efter sällskap och önskemål.
– Här är gott om plats, vi har 680 kvadratmeter yta som vi har inrett i en modern industriell vintagedesign, för att skapa en mötesplats där alla åldrar ska känna sig bekväma, berättar Michael Fogelqvist.
I en hänggunga hittar vi Alexandra Gemark, som ska vara värdinna på krogen, och Jan Widtskiöld Hervier, som är gäst.
– Det här stället är exklusivt och har stil samtidigt som det känns som en häftig upplevelse att gå hit. Det kan blir ett favoritställe för Malmöborna, tror Jan Widtskiöld Hervier.
På fredag kväll öppnar KOL & Cocktail för allmänheten på kvällen.
Då kan den som vill hänga i baren över en cocktail eller sitta ner och smaka på den kolgrillade maten.

Dagens fråga

Malmö Opera fyller 25 år. Har du sett någon opera i år?

Loading ... Loading ...

Webbkryss