Justitieministern berömmer Seved

MALMÖ Justitieminister Morgan Johansson berömde arbetsmodellen att rusta upp nergångna bostadsområden när han besökte Seved på tisdagen. Samtidigt kom han med nyheten att regeringen utser en nationell samordnare för brottsbekämpning.

Det var i samband med att Justitieministern skulle tala på Brottsförebyggande rådets konferens i Malmö som han passade på att besöka Seved för att skapa sig en bild av området, som kallas för ”ett av Sveriges mest utsatta områden”.
När Morgan Johansson vandrade runt på bland annat Rasmusgatan och på Sevedsplan fick han information om situationen av Hjalmar Falck, områdesutvecklare på Seved, som berättade om samarbetet mellan polisen, fastighetsägarna, kommunen och Sevedsborna.
– Det är just den här satsningen på att lyfta området, bygga ett långsiktigt samarbete och jobba med övervakningskameror och tryggheten som vi vill lyfta fram i det nationella arbetet. Vi kallar det Bid-modellen och den kommer ursprungligen från USA och Kanada, sa Morgan Johansson, enligt bland andra Svt.
Vid konferensen och på regeringens hemsida berättar Morgan Johansson också att regeringen nu utser en nationell samordnare för brottsbekämpning som med ett statligt tillskott på femton miljoner kronor årligen ska utveckla det nationella stödet till det brottsförebyggande arbetet.
– Även de lokala länsstyrelserna ska få pengar för att jobba brottsförebyggande. De kan stötta det lokala brottsförebyggande arbetet. Då är alla goda exempel, som Sevedsmodellen välkomna att lyftas fram, menar Morgan Johansson.

Dagens fråga

Har du köpt sommarkortet?

Loading ... Loading ...