Jeanette Sjöland får tillsammans med sin man Bengt åka till Stockholm och ta emot medalj av kungen. FOTO: HÅKAN JACOBSSON/ARKIV

Fyra skånska mjölkbönder får medalj

BELÖNING 39 mjölkbönder får den 27 mars ta emot medalj ur kungens hand i Stockholm för att ha levererat mjölk av toppkvalitet. Fyra av dem kommer från Skåne.

Thomas & Gunilla Nilsson, Fjärlöv, Vinslöv; Mats Olsson, Nyvångsvägen, Huaröd; Bengt & Jeanette Sjöland, Vedåkra, Hörby och Ingrid & Eric Persson, Hårröd, Hörby är de skånska medaljörerna som får åka till Stockholm den 27 mars.
Kraven för att få priset är hårda. Djuren ska vara friska och må bra och mjölken måste vara av högsta klass. Yngsta medaljören är 43 år, äldsta 75 år. Mjölkgårdarna har mellan 12 och 250 kor. Sex av de 39 gårdarna är ekologiska.
Vid prisutdelningen talar även civilminister Ardalan Shekarabi om hur viktig mjölken är för landsbygdens ekonomi.

×