Mosa Limanovski och Kenan Sakiri är på väg att öppna däckrörelse i lokalen där Pontus Däck tidigare höll till. – Vi har anställda som sköter vår rörelse i Bjuv medan vi fokuserar på Höör, säger Kenan Sakiri. foto: Tobias Lagerholm

Däckkonkurs i Höör på väg att klaras upp

höör Konkursboet till Pontus Däck AB med över 600 berörda däckägare har sålt av sina tillgångar. Samtidigt är en ny hyresgäst på väg att öppna däckrörelse i lokalen.

SkD har tidigare bevakat konkursen av Pontus Däck AB på Pumpvägen. Konkursen som var ett faktum 30 december fick stor uppmärksamhet eftersom över 600 bilägare nyttjade rörelsen som däckhotell.

Flera orsaker angavs som skäl till konkursen. Dåvarande ägare hade problem med vissa krav från tidigare hyresvärd när man nyttjade lokalen vid Gamla Torg. För stora kostnader och en sämre vintersäsong än planerat var två andra orsaker.
Då tidigare konkursförvaltaren anmälde att han var jävig och begärde sig entledigad tog Peter Öfverman över som konkursförvaltare. Han berättar att man nyligen avvecklat tillgångarna i konkursboet via en auktion.
– I första hand försökte vi sälja hela verksamheten men jag gjorde bedömningen att inkomna bud var för dåliga. Då sålde konkursboet istället tillgångarna via auktion och fick mer än dubbelt betalt än vad vi skulle fått för hela verksamheten, säger Peter Öfverman.

Tillgångarna bestod framförallt av olika maskiner inom däckbalansering och montering. Konkursboet fick in en halv miljon kronor via auktion.
– Pengarna räcker inte till oprioriterade fordringsägare. Där finns en bank som har en prioriterad fordran på 1,5 miljon kronor, säger Peter Öfverman.

Konkursförvaltaren säger att det handlar om en relativt liten konkurs.
– Sen är det ändå så att konkursen har fått stora konsekvenser för den tidigare ägaren, säger Peter Öfverman.
I dag är samtliga tillgångar sålda och konkursförvaltaren har lämnat tillbaka lokalen till fastighetsägaren.
Samtidigt står det klart att det kommer vara fortsatt verksamhet i lokalerna. På måndag öppnar Kenan Sakiri och Mosa Limanovski Däckhouse.
– Vi upptäckte för sent att det gick att buda på konkursboet. Så vi har skrivit ett hyresavtal med fastighetsägaren i stället, berättar Mosa Limanovski.
Han har över 20 års erfarenhet från däckbranschen. För tre år sedan startade han och Kenan Sakiri eget i Bjuv. Nu öppnar man i Höör och sedan står Helsingborg på tur.
– Vi fick ett tips att det här lokalen var ledig. Nu flyttar vi in på 750 kvadratmeter. Det blir försäljning av alla typer av däck, däckbyten, montering, reparationer och däckhotell, säger Kenan Sakiri.
– På sikt hoppas vi kunna öppna en biltvätt och anställa fler personer. Men det får bli senare. Vi växer sakta, säger Mosa Limanovski.
De är nöjda med mottagandet i Höör och med fastighetens läge nära väg 23.
Mosa Limanovski berättar att 110 kunder följt med och har sina däck kvar efter den tidigare hyresgästens konkurs.
– Vi hoppas så klart att fler kommer tillbaka. Totalt investerar vi 300 000 kronor i den här satsningen, säger han.

Dagens fråga

Sverige är borta ur medaljstriden i handbolls-EM, kommer du att följa Sveriges sista matcher ändå?

Loading ... Loading ...