Bland kvällsvandrarna som gick från S:t Tomasgården fanns bland andra Staffan Tapper och Andreas Schönström. FOTO: KRISTINA DAVIDSON
Handlare Ali Kumar i samspråk med polis Tomas Aggebrandt.
Kenny Arkliden och Ali Salman pratar om jobb och trygghet på Lindängen.
Zoran Markovic, Andreas Schönström och Olof Andersson från fastighetsbolaget Trianon är nöjda med att det byggs nya hus på Lindängen.
Det var få människor ute när kvällsvandrarna rörde sig på Lindängen och Hermodsdal.

De vandrar för tryggheten på Lindängen

LINDÄNGEN Malmöbor med olika yrken och bakgrunder trygghetsvandrade på Hermodsdal och Lindängen i tisdags kväll för att kraftsamla och träffa boende i områdena.

– I linje med våra medborgarlöften för stadsområde Söder genomför polisen och Malmö stad tillsammans med andra aktörer vandringar för att öka tryggheten, säger kommunpolis Zoran Markovic.

Han var en av dem som höll i kvällsvandringen som utgick från S:t Tomasgården. Svenska kyrkan håller också i fyra av vandringarna medan moskén på Hermodsdal håller i två av dem under året.
På plats för att vandra fanns också kända namn som Staffan Tapper från Malmö FF och kommunalrådet Andreas Schönström från Malmö stad.
– Det är viktigt att vi är ute och möter Malmöborna på Lindängen/Hermodsdal och visar att vi tar ansvar för att vara med och förbättra deras områden.
– Vandringarna är också ett bra för oss vuxna att vara på plats ute där ungdomarna vistas och visa att vi bryr oss, menar Anderas Schönström.

Bland vandrarna finns också Tyra Dahlskog som har bott på Lindängen mer än 25 år och nu vill göra en insats för samhället.
– Jag vill veta vad som händer på Lindängen och inte bara sitta hemma framför tv:n och vara rädd för att gå ut, säger Tyra Dahlskog, som nyligen blev rånad av några unga killar i området.
På Lindängentorget, där det tidigare har varit stökigt och gäng har samlats, träffar vi grönsakshandlaren Ali Kumar, som också driver en pizzeria.
– Jag har varit utsatt för inbrott och krossade rutor men sen polisen började vistas mer i området har det lugnat ner sig. Det är viktigt med trygghetsåtgärder, förklarar Ali Kumar.

Områdespolisen Tommas Aggebrandt berättar också om de olika insatser som polisen genomför på Lindängen, men även på Hermodsdal och andra områden i södra Malmö.
– Det handlar både om direkta insatser mot kriminella men också att förebygga ungdomsbrott. På Lindängens centrum har kameraövervakning och mer polisnärvaro ökat tryggheten, säger Tomas Aggebrandt.

Utanför en tobaksaffär pratar Kenny Arkliden från Manpower med Ali Salman om vad som behövs på Lindängen.
– Det är bra att det kommer folk från andra stadsdelar till Lindängen för att få en blandning som förhoppningsvis kan leda till att vi jobbar vidare tillsammans, menar Ali Salman.

Kenny Arkliden pekar också på att vandringarna kan vara ett sätt att bygga upp nya nätverk. Företaget söker regelbundet kontakt med arbetssökande via de hyresavier som delas ut i området.
Vandringarna är en av 69 olika aktiviteter som genomförs i ramen för medborgarlöftena för stadsområde Söder under 2017.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×