Endast tre kvinnor bland 92 riskkapitaltoppar

En ny undersökning från stiftelsen Allbright visar att endast tre av 92 partner i arton riskkapitalbolag i Sverige är kvinnor, rapporterar SVT Nyheter.

– Som det ser ut nu är bilden av riskbolagen att det är en stor machokultur där det är svårt för kvinnor att hitta sin plats, säger Amanda Lundeteg, vd på Allbright skriver SVT.

Allbright, som arbetar för jämställdhet i näringslivet, har granskat arton riskkapitalbolag i Sverige och fokuserat på medarbetarna på partnernivå, de som sitter högt upp i ledningen och har mest inflytande. Denna granskning visar att endast tre av 92 partner är kvinnor.

– Vi visste att den här branschen skulle vara urusel när det kommer till jämställdhet men att det skulle vara så här patetiska siffror hade jag inte kunnat föreställa mig, säger Amanda Lundeteg skriver SVT.

 

Dagens fråga

Är du rädd för att flyga?

Loading ... Loading ...