Cassandra Tollbring skriker ut sin glädje efter en av sina sju fullträffar mot Atletico Guardes. Ett lag som H65 till slut besegrade med 24–21. Foto: Martin Trobäck
Anna Olsson stänkte in fem bollar. Foto: Martin Trobäck
Emma Rask går på avslut. Till slut blev det tre nätkänningar för H65-spelaren. Foto: Martin Trobäck.

Wiberg storspelade när H65 Höör vände

HANDBOLL H65 Höör svarade för en stark vändning som gav 24–21 (10–13) i första Challenge Cup-kvartsfinalen mot spanska Atletico Guardes.
Men returen blir något extra att bita i.
– Jag tror inte de förlorat på hemmaplan i år, sa målvakten Jannike Wiberg.

29-åringen ersatte Jessica Ryde i halvtid och var den kanske främsta förklaringen till H65:s uppryckning i andra halvlek.

En knapp kvart senare stod det 16–16 och resterande speltid bjöd på fartfylld handboll av Ola Månssons tjejer som vann välförtjänt.
– Härligt. Vi spelade jättebra försvar och satte dit bollarna, men vi vet också att det kommer att bli en helt annan match därnere. Fullsatta läktare och en fanatisk publik som innebär ett enormt tryck. Om jag inte har fel för mig är de dessutom obesegrade på hemmaplan detta året, konstaterade Wiberg.
– Så det blir tufft.
Ola Månsson gladde sig åt vändningen och segern som sådan, men kunde ändå inte känna sig fullt tillfreds.

Han hade velat ha betydligt fler bollar.
– Bättre att halvlekarna såg ut så här än tvärtom – och att vi har övertaget. Samtidigt var det inte riktigt vad vi hoppats på. Övriga lag har haft det svårt i Spanien och det får vi också. Vi leder i halvtid, men det blir att göra.
Returen går på söndag.

Sportresultat

Sport i dag