Både Lugis Hanna Blomstrand och H65:s Cassandra Tollbring var hårt uppvaktade i derbyfajten. Foto; Martin Trobäck
Ellinore Johansson fick ta emot en del smällar. Foto: m trobäck
Nina Djapanovic blixtrade till mitt i matchen. Foto: m trobäck

Ebbas nyfunna form avgjorde derbyfesten

HÖÖR H65 Höör plockade bort Hanna Blomstrand. Då klev Ebba Engdahl fram i stället, gjorde åtta mål och hjälpte Lugi att vinna derbyfesten i Höörs sporthall. 19-22 slutade den trots allt spännande matchen vars resultat tog upp Lugi i serieledning igen.

Två formstarka skånska handbollslag, båda med viktiga tabellpositioner att spela om. Då blev det förstås extra mycket derbyprägel på spelet. Det var båda tränarna överens om.
– Inget skönspel, men det var vi beredda på, konstaterade Lugitränaren Dragan Brljevic efter det att röken skingrats.
H65-tränaren Ola Månsson höll med sin kollega:
– Ingen kanonmatch. Varken vi eller Lugi gjorde våra bästa insatser. Vi tog väl ut varandra. Tyvärr för vårt vidkommande blev det inget nollsummespel.

Från början såg det ut som om Lugi skulle springa ifrån till en lätt seger. Lundalaget hade 10-4 efter 20 minuters spel. Men hemmatjejerna ville annat, jobbade sig ikapp till 9-11 i halvtid och 12-12 nio minuter in på den andra halvleken, efter bland annat tre mål av Nina Djapanovic, bäst i H65 tillsammans med Anna Olsson och målvakten Jannike Wiberg..
Sedan vägrade H65 Höör att ge sig och hade likaläge ända fram till 17-17 med bara sju minuter kvar av matchen. Publiken vädrade skrällchans. Men.
Lugi ryckte till 20-17 och det tjugonde satte Ebba Engdahl i öppen kasse sedan Ola Månsson valt att försöka spela med sex utespelare för att komma ikapp gästerna.

Ebba Engdahl har i de senaste matcherna visat en otrolig formförändring och växlat upp rejält – ett ess i slutspelsleken för Lugi.
– Det som avgjorde var nog att vi hade fler klasspelare som levererade, som Ebba och Jenny (Carlsson) när andra hade det svårt, konstaterade Dragan Brljevic.
Själv var Ebba Engdahl närmast självlysande av sjävförtroende:
– Det har tagit tid för mig att hitta mig själv efter skadan, men nu tror jag på det mer, det känns riktigt kul.
Att vinna över H65 direkt efter segern mot Sävehof var viktigt för laget:
– Klart jätteviktigt. Vi vill verkligen ta chansen att vinna serien nu och det är inte så många matcher kvar!
H65, som hoppats kunna kriga om tredjeplatsen, hamnade i ett svårare läge:
– Nu får vi kriga för att bli fyra i stället. Vi gick för att vinna den här matchen, men vi var inte tillräckligt bra i dag för att slå Lugi, sa en besviken Ola Månsson.

Sportresultat

Sport i dag