En åkare testade Kroksbäcks skatepark i fjor strax innan invigningen. Foto: Claes Hall/Arkiv

Skateboard-VM tillbaka till Malmö

malmö Världsmästerskapet Park Series kommer tillbaka till Kroksbäcks skatepark i Malmö den 27 maj.
I år blir Malmö värdstad för både EM och VM då även Europamästerskapet Continental Championships ska hållas samtidigt – under samma helg.

Världsmästerskapets seedade åkare Oskar Rozenberg Hallberg från Malmö är precis som i fjor också med i årets tävlingar.
Redan när Stapelbäddsparken byggdes 2005 började Oskar Rozenberg Halberg åka skateboard. Han har gått på Bryggeriets Gymnasiums skateboardlinje.
I år är han återigen en av de femton förkvalificerade åkare som är redo för VM-serien Park Series.
Även 18-årige åkaren Kalle Berglind har vuxit upp i Malmö och går just nu på Bryggeriets Gymnasiums skateboardlinje. För Kalle – en av utmanarna – innebär tävlingsserien att han får sköta studierna på distans.
Kalle Berglind reser världen runt i konkurrens om en plats i finalen i Chicago.
— Med EM och VM under samma helg blir det verkligen fullt ös i Kroksbäck. Dessutom kommer vi passa på att arrangera Skate Malmö på andra skateplatser i Malmö, säger Gustav Svanborg Edén, ansvarig projektledare, i ett pressmeddelande.
Det var 2016 som VM-finalen i skateboard Vans Pro Skate Park Series arrangerades i en helt ny, specialbyggd skatepark på Kroksbäck. Arrangemanget blev en stor succé med många besökare från hela världen.
— Vans Park Series var ett världsmästerskap för män och kvinnor som exponerade Malmö över hela världen. Läktarna fylldes snabbt och det blev en riktig folkfest. Det var ett otroligt besökstryck och därför kommer vi i år ha fler läktarplatser, säger Gustav Svanborg Edén.

Dagens fråga

Litar du på opinionsundersökningar?

Loading ... Loading ...

Webbkryss