Mor och son döms för Traderabluffar

Kävlinge Tillsammans med sin son annonserade den 50-åriga kvinnan ut varor på auktionssajten Tradera, främst tatueringskit, som aldrig levererades.
Nu döms kvinnan och hennes 28-årige son för elva fall av bedrägligt beteende.

Allt började när 28-åringen tillfälligt flyttade hem till sin mor. Han hade dåligt med pengar, och de kom överens om att försöka tjäna pengar genom att sälja saker på auktionssajten Tradera.
De öppnade ett konto i moderns namn, och började sälja begagnade prylar.
Snart kom sonen med idén att de istället skulle börja sälja produkter som beställdes från en leverantör, varifrån den skickades direkt till kunden efter att denne gjort sin betalning.

Sonen letade upp produkter han ansåg skulle gå att sälja. Under tre veckors tid annonserades dessa ut, innan bluffen avslöjades.
Främst var det tatueringskit som utannonserades ut till ett fast pris, 549 kronor, men också klockor, aktivitetsband och en kamera.
Snart började kunderna höra av sig och fråga var de beställda varorna blev av. Svaret de fick var att de var beställda, men att leverantören inte fullgjort sina skyldigheter.

När köparna förstått att de inte skulle få några paket började flera av dem i stället att kräva pengarna tillbaka. Till slut polisanmäldes den 50-åriga kvinnan, då det var hon som stod bakom kontot.
Snart stod det klart att det var mor och son som gemensamt låg bakom bluffen, och båda åtalades för elva fall av bedrägligt beteende. På torsdagen kom domen.
Båda döms till villkorlig dom, modern även till 40 dagsböter. De ska också gemensamt betala skadestånd till de lurade kunderna motsvarande det belopp de betalat för de uteblivna produkterna.

Både mor och son förnekar att de haft som avsikt att lura kunderna på pengar. Tingsrätten anser dock att det faktum att de inte försökt beställa de varor de fått betalt för gör att de ska dömas för brottet.

Dagens fråga

Är du nöjd med låtarna i årets upplaga av Melodifestivalen

Visa resultat

Loading ... Loading ...