Det krävs en viss precision att bygga kupolen, åtminstone vissa av delarna. Den ska dock stå stadigt när den är färdigbyggd säger åtminstone de som bygger den. Det återstår att se om den gör det.
Kupolen är under uppbyggnad och den kräver flera händer.
De här bitarna håller ihop kupolen, men klarar de en storm?
Helen Pahn och Åsa Jensen tror att kupolen kommer att bli populär.

Vinterkupol gör entré

LUNd Julen är visserligen slut, men den måste också enligt tradition dansas ut. Det och mycket annat kommer lundaborna kunna göra i den nya vinterkupolen som från lördag kommer att finnas på Stortorget.

Det är inte direkt några stabila plusgrader när uppbyggnaden av vinterkupolen presenteras, men den är ju också långt ifrån klar. På lördag ska den däremot stå färdig med tak.
– Stortorget är navet när Vinterlund arrangeras så därför var det en självklarhet att vi ville välja denna platsen för vår nya kupol, säger Åsa Jensen projektledare för Vinterlund. Det är även hon som står bakom de aktiviteter som har arrangerats under jullovet inom kommunen.

Bakom kupolens inredning står Helen Pahn. Känd som en av dem som även utvecklats barnavdelningen Kanini på Malmö Stadsbibliotek. En fantasivärld för barn där böcker möter teater och spännande bildlösningar. Hon utlovar en drömlik inramning av kupoltältet för dem som vågar sig dit och testa på en utav alla aktiviteter.

När kommunen skickade ut en förfrågan till stans kulturliv och föreningar så blev gensvaret över förväntan. Det gör att vinterkupolen kommer att bjuda på många spännande programpunkter. Vad sägs om kaninmys, julgransplundring, spela bordshockey eller gå på sagostund. Det är bara några av alternativen som barn, vuxna och unga kan få uppleva i tälten.
– Det är väldigt viktigt för oss att lyfta fram och uppmuntra det fria kulturlivet och föreningarna i stan. Vinterkupolen är ett bra tillfälle för dem att visa upp sig, säger Åsa Jensen.

För första gången så byggs nu alltså vinterkupolen upp på Stortorget.
– Det hela är väldigt spännande tycker vi, eftersom det här projektet blev till av två olika delar. Själva stommen köpte den förra kulturchefen och först nu kommer den till användning. Till stommen så har vi köpt till ytterligare tak som utgör tält så det ska bli spännande att se om slutresultatet passa ihop, säger Åsa Jensen.

En faktor som oroar mitt i allt det positiva är faktumet att det inte kommer att vara varmt i tältet. Det kanske visserligen inte gör så mycket med tanke på att den övervägande mängden aktiviteter kräver att tältgästerna rör på sig eller i alla fall är i rörelse. En annan faktor är ryktet om att en storm som väntas till helgen, men i övrigt så tror alla inblandade parter att det kommer att bli lyckat.
– Vi har anpassat våra aktiviteter så att de inte varar så länge så förhoppningsvis hinner inte besökarna bli kalla. Kanske blir det till och med lite trångt i tältet, då blir det lite varmare, säger Åsa Jensen.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Brukar du lyssna på Melodikrysset?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev