– De var minst tio stycken och flera var maskerade, berättar Hörbybon som misshandlades av ett gäng på natten mot lördagen. Tre dagar efter misshandeln har han fortfarande tydliga spår av skadorna han fick. FOTO: Toomas Laagus
Hörbybons kamrat tog den här mobilbilden på 25-åringen efter attacken som skedde på natten mot lördagen. FOTO:PRIVAT

Misshandlad: ”Det måste hända något nu”

hörby Skånskan har talat med den svårast misshandlade mannen.
- De var ett gäng på omkring tio stycken och flera var maskerade, säger 25-åringen.

Av rädsla för att gärningsmännen ska söka upp honom igen vill han inte ha sitt riktiga namn i tidningen. Vi kallar honom därför för Jens. Han ger här sin version av vad som hände.
Han hade varit på en restaurang tillsammans med några vänner på fredagskvällen när han vid ungefär halv ett på natten var på väg hem, och hade följe av en kamrat.

Då dök det upp en grupp unga män och killar, Jens uppfattade dem som fem stycken.
– De började skrika på oss.
Jens berättar att en av männen uttalade någon form av hot mot kompisen och hans familj.
– Det verkade som att de visste vem han var.
Strax anslöt fler unga män till gänget, Jens uppskattar att de var omkring tio stycken. Och nu gick allt väldigt snabbt.
– Det kom 5-10 till, och vi blev påhoppade av dem. De var minst tio stycken, och flera var maskerade.

Han uppfattade gänget som anföll honom och hans kamrat som ett gäng i åldern 16-25 ungefär.
– Jag kände igen en av dem som inte var maskerad.
Jens berättar att han blev nedslagen och när han låg på gatan sparkade männen på honom tills det svartnade för ögonen.
– Jag var halvt berusad och kunde inte stå emot.Jag måste ha tuppat av för jag kommer inte ihåg riktigt vad som hände. Min kompis säger att de hade något tillhygge, som ett baseballträ.
– När jag vaknade upp låg jag på andra sidan gatan. Jag kunde inte öppna mitt ena öga och var ganska sönderslagen i ansiktet.

Blev de provocerade av er på något sätt?
– Inte av mig. Min kompis som blev hotad munhöggs med dem, han skrek tillbaka när de hotade honom.
Jens gissar att det tog 20-25 minuter innan polis och ambulans kom till platsen. Han fördes till sjukhus för omplåstring. Han är fortfarande några dygn senare omtöcknad efter överfallet och har inte kunnat gå tillbaka till jobbet ännu.
– De två första dagarna var jag fruktansvärt arg över det som hände, nu tycker jag att det värsta är vad det här kan dra igång.

Skånskan har flera gånger rapporterat om oroligheter i Hörby, och det är inga överdrifter utan verkligen ett stort problem, menar Jens. Och det blir bara blir värre och värre, menar han.
– Alla jag känner är så förbannade. Det är en hemsk stämning i byn nu. Det är bara en tidsfråga innan det urartar ordentligt.
Ansvariga måste ta tag i situationen, menar Jens.
– Det måste hända något nu. Det drar runt stora gäng på byn, speciellt kring Nya torg, de är där kvällar, nätter och helger. Alla tycker det är obehagligt. Min flickvän går inte själv på byn när det är mörkt. Antingen kör jag henne eller går med henne.

– Jag hoppas polisen tar tag i detta. De måste ha mer närvaro, det måste finnas polis på plats som kan rycka ut och ta dem på bar gärning.
Skånskan har även talat med ett vittne som uppger att hon såg den inledande delen av misshandeln, där Jens blev knuffad in i ett skyltfönster, och att hon räknade till åtta personer i gänget.

Läs mer:

Dagens fråga

Brukar du sopsortera?

Loading ... Loading ...

Webbkryss