H65 Höör var steget före i det mellanskånska derbyt mot Team Eslöv. Här illustrerat av tvåmålsskytten Marie Wall. Foto: Michael Lindholm

H65 steget före ”Teamet”

HANDBOLL Topptippade H65 Höör har fått upp farten rejält på sistone och i det mellanskånska SHE-derbyt mot Team Eslövs IK tog man en betryggande triumf efter 32–26 (15–13).
– Verkligen skitkul, utbrast Cassandra Tollbring som var tillbaka i sin gamla hemmahall.

Ett skade- och sjukdomsdrabbat EIK kämpade tappert och hängde periodvis med bra, men i längden räckte Tomas Westerlunds styrkor inte riktigt till.
H65 var helt enkelt några snäpp bättre.
– En fantastisk laginsats. Om jag inte har fel för mig kom alla våra utespelare med i målprotokollet, eller i varje fall nästan, konstaterade 23-åriga Tollbring som stänkte in sex bollar och utsågs till matchens lirare hos gästerna.

Ida Gullberg och Jasmina ”Nina” Djapanovic gick av planen utan att ha nätat, men i övrigt hade Cassandra Tollbring klart för sig beträffande det utspridda målskyttet.
Tio namn blev det för att vara exakt.
– Oerhört starkt. Ska jag vara helt ärlig tror jag att det var precis vad som behövdes i det här derbyt. Att vi gick och verkligen gjorde det tillsammans.

Och de sex målens skillnad?
– Som det ska vara. De har några specifika spelare som sätter bollarna, medan vi sprider ut det på desto fler. Och det är bra. Tidigare har vi haft lite problem med att det kanske bara varit tre som hittat rätt, men den här gången bidrog alla.

– Sedan känns det extra bra att det inträffade i ett derby där samtliga var supertaggade. Så jag kan naturligtvis inte vara annat än nöjd med vår insats.
För H65 Höör var det femte matchen i rad utan förlust och Tollbring ser ingen anledning att anmärka på formen.
Snarare tvärtom.
– Jag kan inte förneka att formen är riktigt bra, vi tränar på. Men vi har också sagt att vi ska fokusera på en uppgift åt gången. Efter att vi började göra det går det bättre och vi vill fortsätta på den inslagna vägen.
Derbytriumfen innebar dessutom att H65-spelarna slipper fredagens träning.
– Som belöning, annars hade Ola Månsson kört hårt med oss, skrattade Cassandra Tollbring som redan såg fram emot torsdagens retur i Höör.
– Det är alltid roligt att spela derby.
För Eslöv skickade storskytten Anna Bardis in tio bollar, men till syvende och sist var det ändå inte tillräckligt för att kunna hota H65 på allvar.
– Vi mötte ett av de lagen som kan kriga om en SM-finalplats. De har ett väldigt bra niometersspel och skytte, medan vi inte fick det att fungera mellan försvar och målvakt i dag, analyserade tränare Tomas Westerlund. 26 gjorda är jag nöjd med, men 32 insläppta håller inte.
– Då måste vi börja producera ännu mer och får inte göra ett enda misstag framåt, och det är tufft.