De 24 bostadsrätter som ska byggas här vid Jakob Hanssons väg är slutsålda. Efter många år av stiltje på bostadsmarknaden i Klågerup har trenden börjat vända.
Bostadsrätterna blir i två plan och 24 stycken till antalet. De ska byggas i sex olika längor. RITNING: Wallgren arkitekter

Nytt byggprojekt ger hopp i Klågerup

KLÅGERUP Efter flera år av byggstiltje börjar det nu planeras för nya bostäder på Tejarpsområdet i Klågerup. Redan i början av nästa år inleds försäljningen av 24 nya bostadsrätter vid Jakob Hanssons väg.

Cityentreprenad har tagit över ett område som är helt obebyggt. Här har det tidigare funnits planer på friliggande villor. Eftersom tomterna inte gått att sälja kommer nu ett helt annat koncept att presenteras inom kort.
Bostadsrättsföreningen Kvadraten ska bestå av 18 stycken bostadsrätter på 86 kvadratmeter och sex stycken på 104 kvadratmeter. De på 86 kvadratmeter är fyror som kan göras om till femmor.
Mäklarfirman Våningen och villan har tecknat ett samarbetsavtal med Cityentreprenad och kommer att ha hand om försäljningen. Johan Linde som är vd för Våningen och villan menar att det finns flera fördelar med bostadsrätter jämfört med villakonceptet med styckehustomter.
– Det finns flera fördelar med en bostadsrätt. Priset blir lägre vilket gör att amorteringskravet och lånekostnader blir lägre. Köparen slipper också kostnad för lagfart samt pantbrev, konstaterar Johan Linde.
– Klågerup ligger verkligen bra till och vi tror att det här kan locka både dem som bott på orten tidigare och kanske barnfamiljer som vill etablera sig på ett lugnare område utanför storstaden. Klågerup ligger även nära Sturups flygplats vilket är en fördel.
Bostadsrätterna ska byggas i sex olika längor och de blir i två plan. De har ritats av Wallgren arkitekter. Priserna kommer preliminärt att ligga på närmare 1.8 miljoner kronor för fyrorna och närmare två miljoner kronor för den större varianten på 104 kvadratmeter.
Något bygglov finns ännu inte men projektet har presenterats för Svedala kommun.
– De är mycket positiva och ser precis som vi fram emot att det äntligen kommer att börja hända något i Klågerup, fortsätter Johan Linde.
– Husen är mycket yteffektiva och vi har tagit fasta på sådant som folk vill ha, exempelvis badrum på båda våningarna. Husen har öppet upp i nock vilket ger ett mycket bra ljusinsläpp.
Bredvid de planerade bostadsrätterna finns ett annat område där försäljningen av tomter gått trögt.

Elva hus har byggts och ett tolfte håller på att byggas. Nu verkar det som om byggandet kan komma igång rejält nästa år eftersom flera tomter nyligen sålts.
Byggprojekten kom av sig efter finanskrisen 2008 men nu ser det ut att hända en hel del på Tejarpsområdet i Klågerup.

Dagens fråga

Brukar du äta lutfisk på julafton?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev