Robin ”Tomelilla” Nilsson lämnar Gefle efter nedflyttningen från Allsvenskan och flyttar till Trelleborgs FF i Superettan.Foto: Michael Campanella/TT/arkiv

”Tomelilla” flyttar till Trelleborgs FF

Trelleborg Trelleborgs FF har gjort klart med ett starkt nyförvärv inför Superettan 2017.
Tomelillasonen Robin Nilsson vänder hem till Skåne från Gefle efter tre säsonger i Allsvenskan.

Mittfältaren Robin Nilsson har varit en stor tillgång i allsvenska Gefle IF under sina tre säsonger i klubben. Av 90 allsvenska matcher har han startat 84 och blivit inbytt i fyra och endast missat två matcher, varav den ena på grund av avstängning. Under hösten var Nilsson dessutom lagkapten.
Men nu väljer alltså 28-åringen, vars kontrakt med Gefle går ut vid årsskiftet, att fortsätta karriären i Trelleborgs FF.
– TFF kom med en bra grej och med en bra helhet. Det kändes bra i magen, så det var bara att skriva på, säger Robin Nilsson:
– Först och främst kommer det sportsliga. Det är ett bra lag, men det blir skönt att flytta hem till Skåne igen. Klubben har dessutom en stabilitet och försöker ta steg för steg i utvecklingen.

Robin Nilsson kallades ”Tomelilla” under sin tid i Malmö FF, dit han gick som 16-åring från moderklubben Tomelilla IF. I MFF fick han känna på den Allsvenska hetluften under 2008, men slog aldrig igenom på allvar.
I stället har karriären framför allt bestått av spel i Superettan med Ängelholms FF, där han spelade i fem säsonger.
– Det är klart att Allsvenskan är Allsvenskan. Så är det absolut. Men Superettan är inte dålig och Trelleborgs FF har ett bra projekt på gång. Jag ser inget negativt med att flytta ner till Superettan.
TFF slutade på sjunde plats 2016. Huruvida TFF av årgång 2017 blir ett lag för striden om uppflyttning ligger Robin Nilsson lågt om.
– Det är en tuff serie och det är svårt att vinna den, men vi får ta det steg för steg. Vi har absolut ett bra lag, men jag kommer inte att säga att vi ska till Allsvenskan.

Ett av lagen som Robin Nilsson kommer att få möta blir Gefle IF, som missade kvalplatsen i Allsvenskan med två poäng och slutade tre poäng efter GIF Sundsvall på fast mark.
– Vi började tungt som f-n och tog bara fem poäng på tolv matcher. På slutet kom vi igen och avslutade med att vara obesegrade de sista sju matcherna. Om det hade varit någon match till, så är jag övertygad om att vi hade klarat det, men det var så klart tungt att åka ur, säger Robin Nilsson.
Han kommer att bosätta sig i Trelleborg tillsammans med familjen, som består av sambon Hanna och dottern Ester, tio månader. Kopplingen till Tomelilla finns dock fortfarande kvar.
– Jag är i Tomelilla då och då. Morsan och farsan bor där och det är fortfarande hemma för mig, säger Robin Nilsson.