Johanna Kandell blir ny fritidschef i Svedala kommun.

Johanna Kandell blir fritidschef i Svedala

SVEDALA Johanna Kandell blir ny fritidschef i Svedala kommun. I dag arbetar hon som enhetschef i Malmö stad.

Johanna Kandell är 36 år och har arbetat hos Malmö stad i fyra år. Först som ekonomiassistent på fritidsförvaltningen och nu som enhetschef för Bulltofta motionscenter och handikappbadet på Ribersborg.

– Jag har ett stort intresse för både barn och ungdomar och deras fritidsaktiviteter. Allt som man gör på fritiden är väsentligt, både inom idrotts- och föreningsliv.
Hon är uppvuxen i Småland men har bott i Malmö i flera år.

Från början utbildade hon sig till sömmerska och arbetade i butik. Sedan studerade hon till civilekonom med inriktning mot organisation och ledarskap.

När hon växte upp var det basket som gällde och det spelar hon fortfarande.
– Jag sitter med i styrelsen för Eos i Lund och spelar också i den klubben, fortsätter hon.
– Jag har varit i Svedala och spelat också. Tidigare hade en kompis en kolonistuga där så jag har besökt Svedala i andra sammanhang också.

I Svedala lockades hon framför allt av bredden, att få arbeta med både fritid och kultur. I Svedala finns det en gemensam kultur- och fritidsnämnd.
– Jag lockades av att jobba på ett strategiskt sätt och med en större bredd i en mindre miljö. Som fritidschef i Svedala kommer jag att komma nära medborgarna vilket är en förutsättning för att kunna möta deras behov. Det ser jag mycket fram emot.

Johanna Kandell efterträder Daniel Kåreda som lämnade sin tjänst i höstas. Hon räknar med att tillträda under mars månad.
I Malmö cyklar hon gärna och det tänker hon fortsätta med ibland även till det nya jobbet.
– Absolut. Det finns en bra cykelväg via Oxie.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×