Ema Burgic Bucko tar en ”groupie” för att föreviga stunden med lagkamraterna Alex Barbat (ledare), Sandra Roma, Sydney Berlin, Emma Ek, Cornelia Lister, Karen Barritza, Chayenne Ewijk och Hanna Schmidt-Axelsson. Foto: Claes Hall
Ema Burgic Bucko tog två segrar och fick även äran att slå in själva guldbollen. Foto: Claes Hall
Läskedryckssprutet var givet efter att Fair Play säkrat ett nytt SM-guld på damsidan. Foto: Claes Hall

Groupie för mästarna

TENNIS Fair Plays damer sitter kvar på tronen. 5-1 i finalen mot SALK fullbordade trippeln i antal raka SM-guld inomhus.
Och efteråt utlovade ankaret Cornelia Lister ett rejält firande.
– Nu blir det en och annan shot. Segern ska märkas, strålade 22-åringen och log.

Dramatiken uteblev knappast i söndagens SM-final på Fair Play stadion där fyra av sex fajter (!) gick till avgörande i supertiebreak.
Men det slutade ändå som det brukar.
Fair Play släppte bara en delmatch det här året också och kunde kasta guldhattarna i luften till tonerna av ”We are the champions”.
Samt gå loss på den kolsyrade läskedrycken.
– Det känns verkligen skitbra, det är hur kul som helst att vinna SM-guld, konstaterade Cornelia Lister även om hon hoppats på mer av det spontana firandet i hallen.
– Jag saknade champagnen. Men det får vi ta igen i kväll i stället. Då ska det gå vilt till med tjejerna.
– En gång om året måste det vara tillåtet.

Malmöklubben är nu uppe i fem raka SM-guld på damsidan (tre inomhus och två utomhus) och tar sikte på nya triumfer under 2017.
– Varför bryta trenden? Vi längtar till det här varje år och sedan ser man hur mycket hemmaplansfördel betyder i en final. Det är inte alls säkert att vi tagit tre av fyra supertiebreak om vi spelat borta.
Cornelia Lister hade själv den tuffaste finaldagen av samtliga aktörer.
Först efter en två timmar lång rysare kunde hon och Sandra Roma spela hem andradubbeln mot Jacqueline Cabaj Awad/Mirjam Björklund, 6–7 (5–7), 6–4, 1–0 (10–7).
Sedan blev det en ny holmgång i singel, men förlust i mötet med turkiskan Basak Eraydin som drog det längsta strået efter supertiebreak, 13–11.

Ett nederlag som självklart irriterade henne en aning.
– Lite surt att jag skulle vara den som förlorade, men det är svårt att spela när man redan säkrat segern. Då är det inte lätt att behålla fokus, sa Fair Play-spelaren som däremot kunde glädje sig åt att dubbelsviten med Sandra Roma nu är uppe i tre hela säsonger.
– Jag gjorde en bra dubbelmatch och det var också en av nycklarna.

Det säsongsfärska nyförvärvet från Bosnien, Ema Burgic Bucko, imponerade stort och fick även äran att slå in själva guldbollen via 6-4, 2-6, 1-0 (10-3) i matchen mot 182-rankade Susanne Celik.
– Så underbart. Två egna segrar och guld, jublade 24-åriga Burgic Bucko innan hon fortsatte firandet med lagkamraterna i Fair Play.

Lagledaren Mervana Jugic-Salkic bjöd på ett enda stort leende och det märktes att glädjetårarna inte heller var långt borta.
– Klart att det känns speciellt. SALK hade en högre rankad spelare i tre av fyra singlar, men återigen plockade vi fram lagkänslan, jobbade hårt för varandra och visade att vi är som en enda stor familj.
– Sammanhållningen i truppen är fantastisk.

Sport i dag

Sportresultat