Fair Plays Isak Arvidsson knyter nävarna efter att ha spelat hem två övertygande segrar i söndagens Skånederby mot poänglösa jumbon ATL. Foto: Michael Lindholm
Här är Fair Play-laget som besegrade ATL med 5-1. Stående från vänster: Daniel Windahl, Isak Arvidsson och Pablo Figueroa. Sittande: Jörgen Windahl (lagledare), Daniel Appelgren och Henrik Atlevi. Foto: Janne Immonen/Fair Play

Fair Play öser på mot en ny SM-final

TENNIS Guldtippade Fair Play tog ett stort kliv mot ny SM-final genom att besegra poänglösa jumbon ATL med komfortabla 5–1 i Skånederbyt.
Enda orosmolnet är att Daniel Appelgren tvingades bryta.

– Det känns bra på alla sätt. Vi är där vi vill vara och det hade varit riktigt skönt att lösa finalplatsen redan på tisdag, konstaterade en belåten Isak Arvidsson efter söndagens minst sagt bekväma uppgift.
– Slår vi Upsala är det klart.
Fair Play-spelaren var samtidigt noggrann att inte gå händelserna alltför mycket i förväg.
– Upsala och Solna är definitivt våra främsta utmanare. Det är otroligt viktigt att vi vinner på tisdag, annars kan det bli obehagligt att möta Solna om de då fortfarande är med i finalkampen.
24-årige Arvidsson kunde dock inget annat än att applådera Malmöklubbens prestation i derbyt. Han och Pablo Figueroa öppnade med att vinna förstadubbeln över Filip Svensson/Eskil Jarlskog, 6-1, 7–6 (7–1).
För egen del blev det även seger mot Filip Svensson, 6-1, 6-3.
– En bra dag. Det kändes riktigt stabilt i dubbeln och sedan fortsatte jag att sätta mina servar, analyserade Isak Arvidsson.

Daniel Windahl/Daniel Appelgren vann andradubbeln och i singelspelet triumferade såväl Pablo Figueroa som Henrik Atlevi utan några större problem. Däremot tvingades Daniel Appelgren bryta efter att ha tagit hem det första seget mot Eskil Jarlskog, 6–1.
– Appelgren besväras av känningar i skenbenet som har eskalerat de senaste dagarna. Vi trodde att han skulle kunna spela de här två matcherna, men tyvärr gjorde det för ont för att fortsätta betonade lagledare Jörgen Windahl.
– Nu får vi hoppas att det inte är allvarligare än att det hinner lägga sig till tisdagens hemmamatch.

Windahl kunde annars känna sig riktigt nöjd med insatsen mot ATL.
– Komfortabelt. ATL är seriens klart sämsta lag, men jag tycker att vi gick in och hanterade situationen på ett proffsigt sätt.

Sportresultat

Sport i dag