Cornelia Listers Fair Play ser ut att återigen få spela guldmatch på hemmaplan. Detta efter 3-3 i seriefinalen borta mot blivande finalmotståndaren SALK. För Listers del blev det en seger och en förlust.Foto: Senad Honic/arkiv

Nu är Fair Play nära ny SM-final i Malmö

TENNIS Fair Plays damer laddade upp inför kommande söndags SM-final med att spela oavgjort, 3-3, i seriefinalen borta mot SALK.
Därmed talar det mesta för hemmaplansfördel i guldmatchen.

– Vi kände på oss att SALK skulle bli en tuff uppgift och våra farhågor besannades. Och av den anledningen är vi nöjda med en poäng som ger oss en mycket stor chans att spela SM-final på hemmaplan, konstaterade lagledare och tränare Mervana Jugic-Salkic i en intervju på klubbens officiella hemsida.
– Besegrar vi Upsala i slutomgången är det klart.

Helt tillfreds kunde dock Jugic-Salkic inte vara.
– Med matchboll i förstadubbeln och en setboll i förstasingeln i dag så hade vi inte riktigt marginalerna vår sida och det är klart att vi är lite besvikna också. Nu laddar vi batterierna och ser fram emot hemmamatchen mot Upsala på måndag
I förstadubbeln vann SALK:s Susanne Celik/Sandra Örtevall mot Ema Burgic Bucko/Chayenne Ewijk med 6-3,2-6,1-0 (11-9) i en riktig rysare och räddade även en matchboll i det avgörande supertiebreaket.
Sandra Roma/Cornelia Lister hade sedan visst flyt då man lyckades vända 0–1 i mötet med Jacqueline Cabaj Awad/Kajsa Stegrell.
En drabbning som slutade 5–7, 7–5, 1–0 (10–7).

Singlarna innehöll inte alls lika mycket spänning som dubblarna.
Karen Barritza och Chaywenne Ewijk triumferade i raka set, medan Cornelia Lister och bosniska nyförvärvet Ema Burgic Bucko föll med 0-2.
Burgic Bucko stod däremot för en stark upphämtning i andra och hade setboll innan hon föll i tiebreak, 8–10, mot 182-rankade hemmaspelaren Susanne Celik.

Sport i dag

Sportresultat