Arvidsson räddade Fair Play-poäng

TENNIS SM-guldfavoriten Fair Play TK lyckades komma tillbaka och rädda en poäng i elitserietoppmötet borta mot GLTK, 3-3. Detta sedan Isak Arvidsson utjämnat i sista matchen.

– En riktigt härlig poäng. GLTK är ett av de absolut bästa lagen i serien och deras uppställning i dag kan mycket väl räcka för att vinna SM-guld, konstaterade en belåten Jörgen Windahl, lagledare i Malmöklubben
– Det var verkligen tajt i alla matcher och kunde i princip ha slutat hur som helst.
Hans Fair Play fick för det mesta kämpa ur underläge. Pablo Figueroa/Isak Arvidsson förmådde inte rå på Markus Eriksson/Christian Samuelsson i förstadubbeln, 3-6, 4-6. Däremot var det större lycka för Daniel Appelgren/Martin Pedersen som besegrade Nicklas Timfjord/Dragos Madaras, 6-4, 6-7 (5-7), 1-0 (10-8).
I singelspelet skaffade Pablo Figueroa först 2-1 genom att triumfera över Christian Samuelsson, 7-6, 6-3. Daniel Appelgren och Martin Pedersen föll sedan mot Dragos Madaras (3-6, 4-6) respektive Nicklas Timfjord (6-7, 5-7).
Gästerna var därmed riktigt illa ute, men Isak Arvidsson svarade för en bragdartad insats i mötet med Davis Cup-spelaren Markus Eriksson som slogs tillbaka, 7-5, 6-7 (5-7), 1-0 (11-9).
– Vilken prestation av killarna. Och som det utvecklade sig känns det som en halv seger, betonade Windahl.
På söndag matchar Fair Play igen hemma mot KLTK.

Sportresultat

Sport i dag