Fair Plays damlag ångar på i Elitserien. Andra raka segern kom på hemmaplan mot Näsbyparks TK. Foto: Privat

Vinst igen för Fair Play

tennis Fair Play har fått en drömstart på säsongen.
Hemma mot Näsbyparks TK kom andra raka vinsten i elitserien. Laget vann med 6–0.

– Det ser kanske ut som att det var en enkel vinst när man tittar på resultatet men samtiga tjejer gjorde sitt jobb. En härlig vinst för oss, sa Fair Plays tränare Mervana Jugic-Salkic.
Fair Play är, som vanligt, topptippat i elitserien men har inte direkt haft problem med att hantera pressen som medföljt med det. Mot Näsbyparks TK kom andra raka vinsten i serien och dessutom vann man alltså med 6–0.
– Samtliga tjejer bidrog till den här segern. Även de som inte spelade gjorde allt för att stötta de andra. Det känns oerhört bra som tränare att se, berömde Jugic-Salkic.

Fair Play började med att vinna de båda dubblarna med 6–1, 6–3 respektive 6–0, 6–3.
– Den första dubbeln var tuffare för Näsbyparks Anette Munozova spelade bra. I den andra gjorde Cornelia (Lister) och Sandra (Roma) det riktigt bra. Men det var två bra matcher från vår sida.
Efter det var det dags för singelmatcher. Även där vann hemmalaget samtliga och egentligen var det bara en match som var spännande, den mellan ettorna Lister och Munozova.
– Match två, tre och fyra var enkla. Tjejerna gjorde vad som behövdes där, sa Jugic-Salkic och menade att Lister fick kämpa mer för sin vinst.
– Cornelias match var tuff, hon låg under med 5–4 så det var starkt att komma tillbaka och vinna. Det var en jättebra seger för henne och precis den typen av seger jag tror att Cornelia behövde, berömde tränaren.
Att Mervana Jugic-Salkic var väldigt nöjd efter matchen rådde det inget tvivel om.
– Vi gjorde en riktigt bra match och jag är så nöjd med vår start på säsongen. Jag är nästan alltid nöjd med tjejerna och nu finns det inget alls att vara missnöjd med.

Utöver den fina vinsten gick även toppkonkurrenten Helsingborgs resultat med Fair Play. I Helsingborgs match mot Tabergsdalens TK skrällvann nämligen bortalaget. Sverigeettan Johanna Larsson förlorade båda sina matcher.