Glada tjejer i Fair Play efter 5-1 i elitseriepremiären på bortaplan i Norrahammar. Foto: Privat

Smakstart för Fair Plays damer

TENNIS Fair Plays tennisdamer fick en smakstart i elitserien och vann den tuffa bortapremiären mot Tabergsdalens TK med 5-1.

– En skön seger. Jag visste att det skulle bli en tuff match. Tabergsdalen har ett riktigt bra lag, men tjejerna gjorde jobbet. Det var många jämna matcher, men vi vågade lite mer i de avgörande lägena, säger Fair Plays lagledare Mervana Jugic-Salkic i ett pressmeddelande från klubben.
Fair Play öppnade starkt i Bergslagshallen i Norrahammar och ledde med 2-0 efter dubblarna. Cornelia Lister och Sandra Roma tog sin 16:e raka dubbelseger i Elitserien när Emma Milicevic/Alexandra Viktorovitch besegrades i två raka set (6-4, 6-2) på andradubbeln. Förstadubbeln blev en rysare. Tabergsdalens nyförvärv Kajsa Rinaldo Persson och norskan Caroline Rohde-Moe vann ett jämnt första set mot Karen Barritza/Chayenne Ewijk. I andra hade hemmaparet ledningen med 4-1 och senare matchbollar i tiebreaket. Barritza/Ewijk var nere för räkning, men svarade för en imponerande upphämtning och vände till seger i matchtiebreak.

– Det var nervöst att följa den matchen. Många bra poäng, men också en del misstag. Segern satt verkligen hårt inne, säger Jugic-Salkic.
När singelspelet drog igång utökade Karen Barritza bortaledningen. Danskan släppte bara två game mot Emma Milicevic på tredjesingeln.

Stunden senare säkrade Chayenne Ewijk Fair Plays premiärseger när hon slog in matchbollen mot Caroline Rohde-Moe. Emma Ek var på gång i andra set, men föll mot Alexandra Viktorovitch på fjärdesingeln. Kvällen avslutades med en Fair Play-seger. Cornelia Lister var starkast och slog Kajsa Rinaldo Persson på förstasingeln med 10-6 i matchtiebreak.
Slutligen alltså 5-1 i Fair Plays favör. På lördag begår Fair Play hemmapremiär med match klockan 14 mot Näsbyparks TK, som i sin premiärmatch förlorade med hela 0-6 hemma mot Helsingborg. I den första omgången blev det i övrigt 3-3 mellan Lidköping-Upsala TK samt 5-1 för SALK på bortaplan mot GLTK.