Arbetet med krogen pågår för fullt på Kalendegatan i Bukowskis tidigare lokaler. FOTO: Joakim Stierna
Inredningen i Helsingborg, som ska bli likande i Malmö, beskriver ägarna som en blandning mellan vintage och industridesign. FOTO: Michel Cavalli
Inte bara biffar kolgrillas på krogen. Det bjuds även på skaldjur och fisk. Kolgrillen ger helt andra smakupplevelser än vanlig stekning, menar krögarna. FOTO: Michel Cavalli
Planlösningen är perfekt tycker krögarna, men än så länge är det ganska kalt i lokalen, som också ska anpassas för restaurangverksamhet med ventilation, kök med mera.

Helsingborgskrog öppnar nytt i City

Malmö Det rör sig i krogbranschen i Malmö innerstad. Gamla lokaler stängs, men nya tillkommer.
Någon gång efter nyår öppnar KOL & Cocktails, som tagits väl emot i Helsingborg, på Kalendegatan.

–Konceptet blir snarlikt det vi har i Helsingborg, men vi ska jacka upp miljön lite till. Malmö är en större stad, säger Michael Fogelqvist, en av fyra delägare.
Han berättar att de fyra träffades i branschen och startade Beachclub i Helsingborg tillsammans 2010.
De kände efter några år att de ville dra igång något även som var öppet även vintertid och på så sätt föddes idén med KOL & Cocktails.
Den skiljer sig i det mesta mot Beachclub, men en sak har de gemensamt.
– Våra krogar ska vara en mötesplats för alla åldrar, och det ska förbi så över tid. Vi vill ha en bra mix av människor. Killar och tjejer i 25-årsåldern ska känna sig lika bekväma som 55-plusare, säger Michael Fogelqvist.
KOL & Cocktails ska framför allt vara en restaurang, men målsättningen är att gästerna ska kunna stanna hela kvällen, ända till 03 på helgerna. Dansgolv kommer inte att finnas, men väl en dj.
Råvarorna är i centrum liksom att ge besökarna en helhetsupplevelse med mat, dryck, musik och inredning.
Personalens bemötande är också viktigt för ägarna.
Michael Fogelqvist uppger att i stort sett hela styrkan ska nyanställas i Malmö.
– I dagsläget är det svårt att säga hur många det blir, men i Helsingborg har vi 35 medarbetare varav 10 är heltidsanställda. Det blir lika många i Malmö, kanske några fler, säger han.

Dagens fråga

Malmö Opera fyller 25 år. Har du sett någon opera i år?

Loading ... Loading ...

Webbkryss