Svedalas amerikanska stjärna Manyi Ati skadade knäet och tvingades utgå. Foto: Senad Honic/arkiv
Meghan Haggerty i aktion för Svedala.Foto: Senad Honic

Svedala visade klass i historiskt derby

VOLLEYBOLL Elitseriedebutant mot ett etablerat topplag. Då visade gästande Svedala sin klass i det historiska derbyt där Lund besegrades, 3–0.
– Nu har vi kommit igång, jublade liberon Mikaela Carlstedt.

Två set klarades snabbt av inför ett hundratal åskådare i Idrottshallen och även det tredje spelades hem trots en del nervdaller på slutet.
25–14, 25–16, 25–21 säger egentligen det mesta.
– En väldigt stark prestation. Det har gått lite upp och ner i de andra matcherna, men nu höll vi oss på en jämn nivå och gjorde många bra grejer, konstaterade 22-åriga Carlstedt som är en av blott två spelare som är kvar från förra säsongens Svedalatrupp.
– Givetvis tar det tid att bli samspelta då det nästan bara är nya tjejer i laget. Men det känns som att vi är på rätt väg och gör små framsteg hela tiden.
Nya amerikanskan Manyi Ati sköt LVK sönder och samman genom att notera utmärkta 21 poäng denna söndagskväll. Och Mikaela Carlstedt lyckades också väl på sin position som libero.
– Skillnaden? Jo, att vi kämpade mer än Lund och sedan har självklart rutinen stor betydelse i ett derby som detta.

Hos nykomlingen Lunds VK hade tränaren Michael Jensen inte mycket till övers för sina spelares bristfälliga insats.
– Jag är jättebesviken. Tjejerna levererade inte alls som vi är vana vid att de gör på träningarna. Svedala gavs inte något motstånd över huvud taget och fick det alldeles för lätt, suckade Jensen som inte heller blev speciellt imponerad av gästernas spel.
– Vi visste att vi kunde skaka dem om vi satte press på rätt sätt, men det spelet syntes till först i slutet av tredje set och då var det redan försent.
– Den rätta känslan saknades.
Lagkaptenen Lovisa Bergh plockade åtta poäng för nollpoängaren Lund som annars hade sitt främsta kort i tidigare Svedalaspelaren Sara Hansson.

För Svedala innebar triumfen lagets andra raka trepoängare efter att dessförinnan ha inlett säsongens elitseriespel med två förluster.

Sportresultat

Sport i dag