Efter all turbulens: ny styrelse i Triton

SIMNING Kritiken har varit hård mot ledningen i SK Triton och på torsdagens extra årsmöte röstade medlemmarna fram en helt ny styrelse där Malin Håkansson blev ordförande.

– En enorm lättnad, jag är riktigt nöjd att vi fick den här utgången. Det blev en förändring och därmed nystart. Nu går det att blicka framåt igen, konstaterar landslagssimmaren Magdalena Kuras.
Hon betonar samtidigt att det återstår mycket jobb för att Triton ska må bra igen.
– Klubben är splittrad och vi har tappat en del simmare på grund av konflikten. Det kommer att ta tid att reparera skadorna som skett. Efter det här årsmötet känns det i varje fall som att det finns något som är värt att bygga vidare på.
Efter närmare två och en halv timmes årsmötesförhandlingar stod det klart att den sittande styrelsen, med ordförande Peter Persson i spetsen, röstats ner av medlemmarna.

Ny ordförande är tidigare simmaren Malin Håkansson, född 1973 och jurist i det civila.
Till sin hjälp får hon sex ordinarie ledamöter i form av Michael Tsiparis, Carina Grönberg, Ola Mårtensson, Kerstin Sternerup, Ulrika Nilsson och Patrik Stridh. Lars Alm, Jonas Ståhl och Roger Apelquist valdes in som suppleanter.
– Vilken bra sammansättning, utbrister Magdalena Kuras.
– Jag blev imponerad när de stod på podiet och presenterade sig inför medlemmarna. Det verkar vara en grupp ytterst kompetenta personer-

Chefstränaren Sven-Bertil ”Bebbe” Mattsson är också glad över utgången.
– Det känns jättebra. Nu kan vi dra ett streck över allt det gamla och börja på något nytt som blir positivt för hela föreningen, säger ”Bebbe” Mattsson som ett tag riskerade avsked för att ha åkt med klubbens simmare till OS i Rio de Janeiro.

Hans kritik mot den tidigare ledningen är inte nådig.
– Jag har aldrig med om någon sämre styrelse. Det här slog allt under mina 49 år som tränare. De har misskött allt från hur man behandlar anställda till de rent ekonomiska bitarna med obetalda avgifter och dylikt.
Och på det extra årsmötet rådde det heller inga som helst tvivel om vad utgången skulle bli.
– Styrelsen kände vart det lutade och ställde sina platser till förfogande då de bara hade runt två procent av sympatierna, vilket förstås säger det mesta om hur de skött sitt åtagande.

Bebbe Mattsson är även noggrann med att hylla personerna som låg bakom aktionen.
– Gruppen har gjort det väldigt bra överlag och gått igenom de viktigaste punkterna i ekonomin. Sedan framförde tränarna, med Ulf Nilsson i spetsen, detta på ett utmärkt sätt för medlemmarna och lyckades peka på alla brister som gjorts.
– Därför såg också styrelsen ganska tidigt att det inte fanns som något som helst gehör för att den skulle få fortsätta.