Hemmalagets bäste spelare för dagen, Sofia Hvenfelt, tas hårt av Jennie Linnéll (till vänster). Den före detta H65-spelaren stod för en fin insats när Skuru knäckte H65 Höör. foto: claes hall

Svag första halvlek knäckte H65 Höör

handboll H65 Höör förlorade hemma mot topplaget Skuru efter att man i den första halvleken blivit totalt utspelat av Nackalaget.
Hemmatränaren Ola Månsson var allt annat än nöjd efter förlusten.

– Under 20 minuter av matchen var vi helt för svaga anfallsmässigt. Det har man inte råd med mot Skuru och därför förlorade vi matchen, sa Ola Månsson.
De 20 minuterna H65-tränaren pratade om var de sista 20 minuterna på den första halvleken. Då gick Skuru från 4–4 till ledning 13–5.
– Det var heller inte så att deras målvakt briljerade, vi lyckades inte ens producera tillräckligt bra lägen.

Vad var det som inte fungerade?
– Vi höll i bollen för länge och satte varandra i sämre lägen. Det går inte mot ett så bra lag som Skuru.
De båda lagen gick till halvtidsvila vid ställningen 7–15. En anledning till bortalagets stora ledning var Jennie Linnéll som spelade i sin gamla hemmahall för första gången sedan flytten från H65 efter säsongen 2014–15.
– Det var väldigt speciellt att spela här, jag var inte särskilt nervös inför men det blev ändå en urladdning. Det är alltid kul att spela i Höör, sa Linnéll.

I den andra halvleken spelade hemmalaget upp sig och tog sakta men säkert in Skurus stora försprång. Med drygt tolv minuter satte Sofia Hvenfelt 17–21 och i det läget var H65 Höör verkligen på gång.
– Tjejerna ska ha beröm för att de kom tillbaka, det var ju vår match i andra halvlek. Men det är ingen bra idé att ligga under med åtta bollar mot Skuru, sa Ola Månsson.
H65 kom aldrig närmre och Skuru höll undan och vann med 25–21.
– Jag tror att H65 blir bra i år, de kan slå alla lag när de har dagen, berömde Jennie Linnéll.