Liv Strömquist blir hedersdoktor i Malmö. Foto: TT

Liv Strömquist blir hedersdoktor

Serieskaparen Liv Strömquist blir hedersdoktor på Malmö högskola.
– Det är väldigt roligt och hedrande att bli utnämnd till hedersdoktor. I synnerhet som jag aldrig skrev färdigt min D-uppsats i statsvetenskap på Malmö högskola, säger Liv Strömquist i ett pressmeddelande.

Den skånska serieskaparen Liv Strömquist fick stort genomslag med debuten Hundra procent fett 2006 och därefter har hon gett ut en rad album som till exempel Prins Charles känsla och Kunskapens frukt. Prins Charles känsla blev också pjäs på bland annat Malmö stadsteater där Liv Strömquist också varit med och skrivit den hyllade föreställningen Blod och Eld.

Liv Strömquist har också medverkat i P3:s Tanke-smedjan och har också podcasten En varg söker sin pod tillsammans med författaren Caroline Ringskog Ferrada-Noli. I höst är Liv Strömquist aktuell med nya seriealbumet Uppgång och fall där hon tar upp klimat, kapital, arbete och ojämlikhet.
– På sätt och vis är det en parodi på FN:s fattigdomsreduceringsprogram, som jag tog upp i min C-uppsats. Jag vill vara satirisk och verka för ekonomisk jämlikhet och rättvisa, säger hon.

Det är vid Fakulteten för lärande och skapande på Malmö högskola som Liv Strömquist blir hedersdoktor. Alla årets nya hedersdoktorer, nya professorer och färdiga doktorer firas på Malmö högskolas årshögtid fredag 21 oktober.