Jimmy Eriksson har brutit samarbetet med det brittiska teamet Arden International. Därmed har 25-åringen från Tomelilla också tävlat färdigt för året i formelbilsserien GP2. Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication

Jimmy Eriksson avbryter GP2-säsongen

RACING Jimmy Eriksson har valt att avbryta sin debutsäsong i formelbilsserien GP2 med omedelbar verkan.

– Det här är naturligtvis inget enkelt beslut och något som vi så långt som möjligt har försökt att undvika, säger 25-åringen från Tomelilla i ett pressmeddelande.
– Det har dock varit en väldigt tuff säsong och resultaten har inte motsvarat våra förväntningar. Dessvärre ser jag heller ingen rimlig möjlighet till att läget ska förbättras under de avslutande två tävlingshelgerna.
Jimmy Eriksson tog steget till GP2 inför den här säsongen efter en stint i den lägre systerkategorin GP3, där han vann flera race och slutade fyra totalt i mästerskapet 2014.
Erikssons 2016 har dock kantats av motgångar i form av bland annat ett flertal tekniska problem. En femteplats från deltävlingen i Österrike i början av juli blev skåningens bästa resultat i F1-cirkusens främsta supportklass.
Eriksson väljer därför nu, efter nio av säsongens elva deltävlingar, att avbryta sitt samarbete med det brittiska teamet Arden International.
– Det här är första gången i min karriär som jag avslutar en säsong i förtid. Att tvingas fatta ett sådant här beslut är otroligt tråkigt, men samtidigt är det den bästa vägen framåt på längre sikt.
Jimmy Eriksson kommer sålunda inte att närvara i kommande helgs GP2-tävlingar i Malaysia.