Foto: Arkiv

Okända män knuffar folk i vattnet

Malmö Intet ont anande människor har på senare tid knuffats i vattnet i Malmö, av okända personer. Polisen säger sig aldrig ha sett något liknande.

Totalt har tre anmälningar gjorts sedan den 13 september, berättar Lars Förstell vid Malmöpolisens informationsavdelning.
– Den 13 september, någon gång mellan klockan 20.30 och 20.45, satt en kvinna och en man i 30-årsåldern vid Bassängkajen, när någon plötsligt kom förbi och knuffade ner båda två i vattnet.

Det hela kunde ha slutat riktigt illa, konstaterar Lars Förstell.
– Det är fyra meter från vattnet upp till kajkanten, och de kunde inte ta sig upp på egen hand. De blev liggande i vattnet i flera minuter innan de fick hjälp av förbipasserande som sträckte ner en stege till dem.
I måndags inträffade två nya händelser, av exakt samma karaktär. Båda ägde rum runt klockan halv åtta på kvällen.
Dels handlar det om en kvinna i 25-årsåldern, som satt på kajkanten vid Posthusplatsen och njöt av det vackra vädret. Helt utan förvarning kom någon fram till henne bakifrån och vräkte ner henne i vattnet. Hon kunde dock ta sig upp på egen hand, och det kunde även den man som ungefär samtidigt anmält att han knuffades ner från kajen bakom SVT:s lokaler.

Mannen, som är i 30-årsåldern, stod där och fiskade i godan ro när en främling kom fram till honom och inledde någon form av konversation. Personen ställde en fråga till fiskaren, men just som han skulle svara vräktes han ner i vattnet.
Både paret och fiskaren hann iaktta att knuffaren hade sällskap av ytterligare en eller ett par personer, som efteråt lämnade platsen tillsammans.

I de signalementsuppgifter som lämnats in figurerar basebollkepsar och luvtröjor, men totalt sett är det inte mycket för polisen att gå på, konstaterar Lars Förstell.
– De uppgifter som har lämnats är sådant som stämmer in på väldigt många människor.
Han har personligen aldrig sett några likartade polisanmälningar.
– Nej, det kan jag inte påstå att jag har.

Vad kan gärningsmännen ha haft för syfte med det här?
– Ja, det kan man verkligen fråga sig. De kanske tycker att det är roligt på något sätt, men det är ju i själva verket oerhört allvarligt. De vet ju till exempel inte om personerna som de knuffar kan simma.

Läs mer: Mc-polis sätts in i jakten på kanalknuffaren

Dagens fråga

Kommer Storbritannien att lämna EU?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev