Johan Bengtsson visade Lars Håhus och dottern Neele från Åkarp hur man spelar bas.
Sångerskan Julia Stokes plockade fram roliga saker ur sin lilla väska.
Både barn och vuxna diggande när Johan Bengtsson, Julia och Anton Stokes samt Christoffer Alehed spelade.

Jazz och korv nytt kulturtema

ÅKARP Vad är egentligen en jazzkatt? Den frågan besvarade musikgruppen Swing Tarturos när de höll i söndagens familjekonsert på Möllegården i höstens satsning på Korv och jazz.

I det lilla kaféet i Kulturhuset svänger det rejält när bandet visar upp sina instrument, lär ut en steppdans, sjunger om bokstaven K, letar efter potatiskompisarna, spelar en ny variant av Imse Vimse spindel och berättar om jazzkatterna.

– Jazz är en sorts musik men också en dans. Alla vi som diggar jazz är riktiga jazzkatter. Man kan sjunga jazztexter nästan hur som helst, säger sångerskan Julia Stokes och får nickande från flera vuxna i publiken.
Det var riktigt trångt i kaféet när Swing Tarturos gjorde sitt swingprogram och både barn och föräldrar hade en trivsam stund.
Efter konserten fick de barn som ville prova på att spela på bandets instrument och mumsa på en varm korv med bröd.
– Det är kul när det bjuds musik och konsert i Åkarp, det är inte så ofta. Idag fick också min dotter Neele, som är ett och ett halvt år, uppleva en kul musikstund, menar Lars Håhus, som är en av föräldrarna på plats.
Även bandmedlemmarna, som är hemmahörande i Göteborg, var nöjda med konserten, där de engagerade de yngsta i publiken.
– Det är första gången vi spelar i Åkarp och det är alltid kul att åka runt och spela på de mindre orterna där man kommer nära sin publik. Temat med swing passar också vårt koncept, säger Johan Bengtsson i bandet.

Lördagens konsert var den första av två på Möllegården i höst på temat korv & jazz. Inspirationen är hämtad från barnvisan ”Var bor du lilla råtta” och strofen ”Vad vill du ha att spisa? Korv och jazz”.
– Vi hoppas att alla åldrar ska tycka det är kul att komma hit och spisa korv och jazz. Egentligen var det ett missförstånd att det blev den kombinationen men nu tycker vi att det är riktigt lyckat, säger en stolt Harald Winther på Möllegården.
Nästa tillfälle med korv och jazz är den 16 oktober, då Dan Bornemark och hans band svänger loss med sina roliga texter.

Dagens fråga

Klarade du din uppkörning på första försöket?

Loading ... Loading ...