Carl-Johan Grund i Emerse är en glad Årets företagare. FOTO: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild AB

Årets företagare har Obama som kund

MALMÖ Lundaföretaget Emerse som bland annat haft president Obama som kund utsågs till Årets Företagare i Skåne av Företagarna vid en samling på Slagthuset i Malmö på fredagen.

– Årets Företagare Skåne 2016 visar att med rätt medarbetare, och en spännande, innovativ teknik i en bransch med enorm potential, är en stark tillväxt både optimerad och välgrundad och bara ett modigt telefonsamtal bort, skriver Företagarnas jury i sin motivering.
Emerse har sen 2007 utvecklat en teknisk och automatiserad plattform för annonsering, där företag, föreningar, politiker och andra kan marknadsföra sina produkter eller sitt budskap.

– Vi agerar på en internationell marknad med kunder över hela världen, men främst i USA och England med Sverige på tredje plats. President Barack Obama och New Yorks tidigare borgmästare Bill de Blasio är två av dem, berättar Carl-Johan Grund.
Han förklarar att det känns fantastiskt, oväntat och hedrande att få utmärkelsen Årets skånska företagare, både för honom personligen och för personalen som har varit med på resan.
– Vi är 20 anställda som jobbar på kontoret i Lund i en bransch som växer snabbt och ger oss kontakter över hela världen. Vi har också kontor i Hongkong, London och Stockholm, säger Carl-Johan Grund.
”Att växa är viktigt! Att växa fort är utmanande! Att växa explosionsartat är riskfyllt, men med fötterna väl förankrade i den skånska myllan tar den här företagaren plats i världen”, skriver Företagarna också i motiveringen.
Magnus N:son Engelbäck, regionchef för Företagarna säger också att det är viktigt att hylla företagaren, människan bakom företaget, som varje dag gör skillnad och bygger Sverige starkare.

Vid företagarträff nämndes alla som har utsetts till Årets företagare i de olika skånska kommunerna. Några exempel är Marcus Paulsson Elektriska AB i Burlöv, Abicon i Hörby AB, Västernäs Handelsträdgård AB i Höör, Trafik & fritid Skandinavien AB i Kävlinge, String Furniture AB i Malmö, Vollsjö Tryck i Sjöbo, Hotell Mossbylund AB i Skurup, Godsinlösen Nordic AB i Staffanstorp och Kåseberga Fisk AB i Ystad.
I oktober avgörs den nationella tävlingen under en gala i Stockholms stadshus. Då tävlar Lundaföretaget Emerse med företagare från olika delar av Sverige.
– Det blir en ära att få representera Skåne i den nationella konkurrensen, säger Carl-Johan Grund, innan han minglar vidare på Företagarnas entreprenörsträff i Malmö.

Dagens fråga

Är du rädd för att flyga?

Loading ... Loading ...