Landskrona Bois-spelarna jublade i kapp med sin hemmapublik efter att sensationellt ha slagit ut Malmö FF ur Svenska cupen med 3-1. Foto: Claes Hall
Marko Johansson hade det tuffti MFF-målet. Foto: CLAES HALL
Erik Pärsson låg bakom samtliga tre Boismål. Foto: CLAES HALL
Jo Inge Berget gjorde MFF:s enda mål. Foto: Claes Hall

Erik Pärsson bakom Bois cupskräll

LANDSKRONA Snacka om cupknall. Landskrona Bois slog sensationellt ut Malmö FF ur Svenska cupen.
Skrällfixare: Förre MFF:aren Erik Pärsson.

Efter slutsignalen ställde sig de flesta av de 5088 åskådarna på Landskrona IP – de som inte var MFF-fans – upp i rena rama euforin och hyllade sina hemmaspelare. Maken till cupknall hade de bara kunnat drömma om, att deras division ett-lag skulle slå ut allsvenska serieledaren i ett gammalt klassiskt Skånederby.

Dessutom med så klara siffror som 3-1 (2-0).
– När jag såg att publiken reste sig upp, då var det gåshud över hela kroppen, sa Erik Pärsson, 22, efter matchen.
Han var själv MFF-spelare fram till 2012, blev sedan utlånad till 2014 innan han till slut lämnade klubben. Via Lunds BK och Höllviken kom han i vintras till Landskrona Bois.
När han nu ställdes mot sin gamla klubb (Erdal Rakip och Pa Konate kvar sedan Pärssons MFF-tid) svarade han först för två magiska målgivande passningar – först till Alexander Tkacz (1-0) och sedan till Jonathan Levi (2-0) innan han själv gjorde 3-0 i början av den andra halvleken.

Men någon revansch ville han inte prata om.
– Nej, det var så länge sedan jag var MFF:are. Men en härlig seger är det.
– Och matchhjälte vill jag inte kalla mig. Alla i Bois var hjältar i dag, det var en grym laginsats.

Hur ska du fira det här nu?
– Äh, jag ska hem och gå ut med mina hundar. Visst är det kul att vi är vidare i cupen, men det är serien som är viktigast för oss.
Boistränaren Agim Sopi var inte lika blygsam som Erik Pärsson:
– Klart största segern i min karriär. Men vi hade analyserat MFF noga och visste vilka ytor de söker och var vi kan hota dem – de har tröga mittbackar. Jag sa till killarna att skrällar har hänt förr och kan hända igen, bara vi har tålamod, spelar vårt spel och tror på det.

MFF, som startade utan nyckelspelare som Markus Rosenberg, Anders Christiansen, Magnus Wolff Eikrem och Johan Wiland (alla utom Wiland byttes in), lyckades reducera till slut genom Jo Inge Berget. Men har spelat färdigt i cupen.
– Tråkigt. Vi spelade dåligt och kanske var det lite underskattning i början. Bois gjorde det bra, men med 1-0 till oss hade det varit en annan matchbild, suckade Erdal Rakip efter matchen.
– Vi fick precis den starten som vi inte ville ha. Men inte lönt att gnälla på vad vi gjorde dåligt. Bara att gratulera Bois, de gjorde det bra, summerade besvikne MFF-tränaren Allan Kuhn.