Nour El Refai. Foto: TT
Henrik Schyffert. Foto: TT
Josefin Johansson. Foto: TT

De är nominerade till årets Standupgala

Nöje
Nour El Refai, Josefin Johansson, Henrik Schyffert och Messiah Hallberg. Det är bara några av komikerna som är nominerade till årets Standupgala, som går av stapeln den 3 september på Lunds Comedy Festival.
Svenska standupgalan, som arrangeras för femtonde året, arrangeras av humorklubben Oslipat.
– Vi är väldigt glada att återigen kunna hålla Standupgalan på Lund Comedy Festival, där stora delar av Sveriges komikerelit är samlade, säger Fritte Fritzson.
Galan leds av Josefin Johansson och Emma Knyckare. Båda är ståuppkomiker och setts och hörts i en mängd radio- och tv-program. Josefin Johansson är även nominerad till årets kvinnliga komiker tillsammans med Ann Westin och Nour El Refai.
I kategorin årets manliga komiker är Henrik Schyffert, Messiah Hallberg och Aron Flam nominerade.

Årets nykomling kan vinnas av Carl Stanley, Sandra Ilar eller Simon Gärdenfors.
I kategorin årets föreställning finns Sveriges historia (Özz Nûjen och Måns Möller), Kristoffer Appelquist är död och En komisk depression (Nour El Refai).
När det gäller kategorin årets media tävlar Tankesmedjan i P3, Petter Bristavs instagramprojekt #ensketchomdagen2016 och Arkivsamtal – podcast med Simon Gärdenfors.
Under galan delas även juryns hederspris ut, som tills dess är hemligt.
I årets jury sitter: Fritte Fritzson (ordförande), Soran Ismail, Petrina Solange, Gerda Bylund, Niklas Andersson, Henrik Nyblom och Zinat Pirzadeh.
Svenska standupgalan äger rum lördagen den 3 september i Stadshallen klockan 22.