På parkeringen norr om gamla godsmagasinet har en handfull skrotbilar stått under en längre tid. Grannarna klagar då de som bor i bilarna uträttar sina behov och skräpar ner.
Ett par innertofflor ligger under bilen med punktering.

Klagar på nytt läger för EU-migranter

Lund Jernhusen fastigheter har inlett en process för att få en handfull bilar avhysta från parkeringen på Spolegatan. Grannar har klagat på EU-migranter som övernattar och gör sina behov i buskarna.

Hur länge bilarna använts som bostad vet inte Jernhusen, men Jernhusens pressansvarige i Stockholm Cecilia Granath låter meddela att det är sedan före sommaren.

I en anmälan av en privatperson till kommunen uppges att personer bott i ”vrakbilar” på parkeringen i ett år.
Behoven uträttades först vid källsorteringskärlen, men efter att kommunen tagit bort dessa används mest buskar.
Förutom olägenheter med doft och skräp avråder närboende alla de känner att parkera på parkeringen. De är också missnöjda över att ha fått längre till källsorteringen.

De föreslår att kommunen i samråd med Jernhusen ser till att området blir belyst, att buskage klipps och rensas och att väktare håller efter området.
De vill också att bilarna avhyses.
Enligt Cecilia Granath har vaktbolaget som sköter parkeringen försökt ha en dialog med de som bor där, men det har inte gett resultat. Bilarna lappas.
– I nästa vecka kommer vi att sätta upp skyltar om camping förbjuden, säger Cecilia Granath.
Bilarna ska avhysas men det är en juridisk process för att nå dit.
Skånskan har varit och tittat på parkeringen och kan konstatera att det står bilar på området som uppenbarligen är bostäder. Det är också oklart om bilarna är körbara. En bil har punktering på mer än ett däck. En annan saknar registreringsskylt.
En tredje har pallats upp med stenar.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Tränar du på gym regelbundet?

Loading ... Loading ...

Webbkryss